Jaca911 Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 Niekoniecznie - bo dyskusja tyczy się czy zmiana temperatury zmienia ciśnienie w dętce/oponie. Odpowiedź brzmi: TAK. Drugie pytanie było czy wymiana na azot ograniczy tą przypadłość. Odpowiedź brzmi: NIE Co do dętki, z której ucieka powietrze w długim okresie czasu to miałem podobnie. Czas od nabicia do momentu kiedy nie dało się jeździć wahał się od 2 do 4 tygodni. I miałem podobnie jak kolega, jeździłem to powietrze uchodziło wolniej, jak rower stał dwa, trzy dni to różnica była spora. Wymieniałem zaworek, pompowałem dętkę do rozmiaru opony traktora i nasłuchiwałem - nic. Kiedyś nie wytrzymałem i wsadziłem dętkę do zbiornika na deszczówkę i dziura jak malowana Od tamtej pory dziur szukam zawsze w wodzie - 100% skuteczności. Tylko w terenie na ucho i tak właśnie udało mi się kilka razy przegapić drugą dziurę "snake'a"
lukee Napisano 15 Listopada 2013 Napisano 15 Listopada 2013 To ja mam od jakiegoś czasu podobny problem, tylko w trochę innej skali. Pompuję do 5,5 bara, a po kilku kilometrach mam już ok. 3. Niżej nie schodzi, ale wyższego ciśnienia utrzymać się nie da, a najgorsze że producent zastrzega że minimum ma być 4,5 bara... Dętka i opona Schwalbe.
lukee Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Sprawdzałem dwie dętki Schwalbe, kupione w różnym czasie w różnych sklepach. To by musiało znaczyć że mam ogromnego pecha?
1415chris Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Bedziesz mial ogromnego pecha, jak Ci w ciagu jednego dnia 2x ptak nasra na glowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.