wojtas7 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Zamierzam zmienić widelec w 26" rowerze Unibike z 2006 roku (zapewne ugięcie 100mm ale tak naprawdę może z 3cm aktualnie). czy taki widelec http://allegro.pl/widelec-sztywny-26-1-1-8-i3645285884.html bedzie bezproblemowo pasowal i geometria roweru nie ulegnie zmianie? Oczywiscie dlugosc rury sterowej odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 dlugosc obecnej rury sterowej mierzyles, lepszy bylby wyższy wideł, ale od biedy na tym tez pojeździsz, tylko sie licz ze przod bedzie nizej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 tak, mam dwie podkładki nad mostkiem, obecny widelec ma 22cm. http://allegro.pl/widelec-1-1-8-sztywny-a-head-do-kola-26-czarny-i3624491502.html http://allegro.pl/widelec-26-accent-mtb-1-1-8-28-6-mm-czarny-i3639038763.html tu jest dlugosc 26cm wiec do przyciecia. O ile przod roweru bedzie nizej? jakiego widła szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Powitoł Zmierz ile masz od osi do miejsca podparcia główki ramy i spytaj sprzedawcę o ten wymiar. Mi przy amorze 50mm i standardowym widelcu 26" wychodziło kole 4cm różnicy i już robiło się dla mnie niewygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 w sumie dobrze by było jeszcze sprawdzić SAG na tym złomku bo to jest taka neutralna pozycja "na stałe". dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Powitoł Jeap, ujęcie SAG to dobry pomysł. Zapomniałem, bo mój staroć praktycznie nie wykazuje ugięcia na postoju Twój unibike ma tarcze? Obejrzałem kilka sztywniaków w różnych rozmiarach i wyszło mi, że zamontowanie takiego pod 28" koła praktycznie nie zmieniłoby obecnej geometrii roweru. Niestety, mam Vki i piwoty byłyby w innych miejscach. Mocowanie tarczówek jest chyba w takim samym miejscu niezależnie od wielkości kiszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 no to typowa zimowka do blota, mam v brejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Mocowanie tarczówek jest chyba w takim samym miejscu niezależnie od wielkości kiszki? Owszem jest w tym samym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.