TheGie Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Chciał bym powrócić do tematu pulsometru igma RC1209 Czy posiadacze tego pulsometru, mogą wypowiedzieć się : - Czy RC 1209 jest czytelny podczas jazdy/biegu, można porównać do innego pulsometru. - Czy podświetlenie działa poprawnie, czy jest przejrzysty po podświetleniu - Jak sprawuje się wyświetlacz w słońcu - bardzo mnie interesuje to, ponieważ na filmach konstrast tło a liczby wygląda źle, mało czytelnie - z czasem jakie wady się ukazały - Czy ktoś dysponuje rzeczywistym zdjęciem porównania PC25.10 Vs RC 1209, chodzi mi o gabaryt. - Jak wygląda sytuacja z zapisywaniem treningów W RC1209 - w 25.10 jest zapis treningów. - Jak można się odnieść Sigma RC1209 Vs Polar RS300x - zależy mi aby zegarek mierzył przebyty dystans, Sigma to koszt około 250zł , polar to 350zł +250zł pad do buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 - jest czytelny - podświetlenie jest dziwne, wygląda jak marna podróbka Indiglo, ale ja na szczęście go nie używam - wyświetlacz jest dobrze czytelny w słońcu - treningów nie zapisuje, tylko jeden bieżący + dane ogólne (całkowity dystans, całkowity czas, całkowita liczba kcal itd) - dystans mierzy perfekcyjnie, nawet go nie kalibrowałem, być może są jakieś odchyłki +/- kilka metrów, nigdy nie sprawdzałem dokładnie. Problem w tym że mierzy dystans tylko podczas biegu, podczas jazdy na rowerze wariuje. - z wad: po roku padła mi opaska na klatkę, musiałem kupić nową. Z tego co wyczytałem gdzieś na forum biegowym to przez sól z potu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 lajtspid, Czy mając dziś 300zł na podstawowy pulsometr, wciąż byś wybrał RC 1209 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 lajtspid, Czy mając dziś 300zł na podstawowy pulsometr, wciąż byś wybrał RC 1209 ? Tak, ale ja używam tego pulsometru tylko do biegania. Gdybym potrzebował pulsometru na rower chyba wolałbym trochę dołożyć do czegoś z gps do pomiaru dystansu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Pulsometr kupuje z myślą o treningach biegowych. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Ktoś jeszcze się wypowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Może się przyda: http://bieganie.pl/?cat=22&id=2251&show=1 http://biegajznami.pl/Forum/Pulsometry/Nowo%C5%9B%C4%87-Sigmy-RC-1209 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 lajtspid dzięki za odnośniki, czytałem te opinie Na tą chwilę zastanawiam się między Rc 1209 a Polar RS300x, bardzo podoba mi się, że w polar mogę skonfigurować swój wyświetlacz według własnego "widzi mi się". http://www.youtube.com/watch?v=89oslj9QDUs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 O ile mnie pamięć nie myli w Polarze potrzebny jest jakiś dodatkowy nadajnik do pomiaru dystansu. Mogę się mylić, bo kupowałem pulsometr dość dawno, ale najbardziej zależało mi właśnie na pomiarze dystansu i dlatego kupiłem Sigmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 lajspid nie mylisz się, należy przymocować do buta sensor foot pod s1. Koszt niestety około 300-350zł. Czy możesz mi napisać czy w Sigmie można określać strefę tenta oraz czy można ustawić by na wyświetlaczu było w jakiej strefie jesteśmy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Można wpisać swoje HRmax, oraz są trzy strefy: "fat burn" "fit zone" i "individual". Można chyba sobie wybrać jedną z nich i po przeoczeniu dolnej lub górnej granicy tętna włączą się alarm. Dokładnie nie wiem, bo nie korzystam z tej funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 9 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Nie łatwiej wejść w demo i samemu zobaczyć? http://www.sigmasport.com/en/produkte/pulscomputer/running_computer/rc_1209/demo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek1967 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Można wpisać swoje HRmax, oraz są trzy strefy: "fat burn" "fit zone" i "individual". Można chyba sobie wybrać jedną z nich i po przeoczeniu dolnej lub górnej granicy tętna włączą się alarm. Dokładnie nie wiem, bo nie korzystam z tej funkcji. Mam pytanko do Ciebie jako użytkownika RC 1209. Kupiłem go parę dni temu i mam problem z synchronizacją nadajnika z pulsometrem. czy to długo trwa ? może coś z moim jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 U mnie synchronizacja trwa około 2 sekund. Raz tylko miałem problem z synchronizacją, ale okazało się że padła bateria w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 safian sprawdzałem zegarek na stronie Sigma i tej opcji nie widziałem. Jednak nie byłem pewny czy ja nie znam wszystkich funkcji, czy po prostu tej funkcji brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek1967 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 U mnie synchronizacja trwa około 2 sekund. Raz tylko miałem problem z synchronizacją, ale okazało się że padła bateria w nadajniku. A czy nawilżasz pasek tak jak podaje to instrukcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 A czy nawilżasz pasek tak jak podaje to instrukcja ? Nie nawilżam. Nie ma takiej potrzeby. Na nadajniku zaraz po założeniu na klatkę zapala się zielona dioda sygnalizacyjna, a zsynchronizowanie z zegarkiem następuje po dwóch - trzech sekundach. Wcześniej miałem jakiś tani pulsometr z Lidla i tam rzeczywiście trzeba było nawilżać - robiłem to śliną. W Sigmie nie muszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 lajstpid czy możesz mi napisać jak skasować "total distance" ? Próbowałem na wszelkie sposoby i nie mogę wyzerować licznika łącznego przebiegu i łącznego czasu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Przytrzymaj SET - kliknij 5 razy PULSE - kliknij SET - i tu zerujesz. Total dist i total kcal podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Super, nie mam pojęcia jak mogłem to przeoczyć. Dziękuje ślicznie. Odnośnie moich wcześniejszych pytań: -Podświetlenie daje radę, po włączeniu podświetlenia napisy zmieniają kolor na " niebieski" kolor -pulsometr jest czytelny w słońcu, poza tym można w opcja zmienić kontrast wyświetlacza :napisy/tło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.