Skocz do zawartości

[Zegarek Pulsometr] Sigma Rc 1209 eksploatacja

TheGie

Rekomendowane odpowiedzi

Chciał bym powrócić do tematu pulsometru igma RC1209

Czy posiadacze tego pulsometru, mogą wypowiedzieć się : 

- Czy RC 1209 jest czytelny podczas jazdy/biegu, można porównać do innego pulsometru.

- Czy podświetlenie działa poprawnie, czy jest przejrzysty po podświetleniu

- Jak sprawuje się wyświetlacz w słońcu - bardzo mnie interesuje to, ponieważ na filmach konstrast tło a liczby wygląda źle, mało czytelnie

- z czasem jakie wady się ukazały 

- Czy ktoś dysponuje rzeczywistym zdjęciem porównania PC25.10 Vs RC 1209, chodzi mi o gabaryt.

- Jak wygląda sytuacja z zapisywaniem treningów W RC1209 - w 25.10 jest zapis treningów. 

- Jak można się odnieść Sigma RC1209 Vs Polar RS300x - zależy mi aby zegarek mierzył przebyty dystans, Sigma to koszt około 250zł , polar to 350zł +250zł pad do buta. 

- jest czytelny

- podświetlenie jest dziwne, wygląda jak marna podróbka Indiglo, ale ja na szczęście go nie używam

- wyświetlacz jest dobrze czytelny  w słońcu

- treningów nie zapisuje, tylko jeden bieżący + dane ogólne (całkowity dystans, całkowity czas, całkowita liczba kcal itd)

- dystans mierzy perfekcyjnie, nawet go nie kalibrowałem, być może są jakieś odchyłki +/- kilka metrów, nigdy nie sprawdzałem dokładnie. Problem w tym że mierzy dystans tylko podczas biegu, podczas jazdy na rowerze wariuje.

- z wad: po roku padła mi opaska na klatkę, musiałem kupić nową. Z tego co wyczytałem gdzieś na forum biegowym to przez sól z potu.

lajspid  nie mylisz się, należy przymocować do buta sensor foot pod s1. Koszt niestety około 300-350zł. 
Czy możesz mi napisać czy w Sigmie można określać strefę tenta oraz czy można ustawić by na wyświetlaczu było w jakiej strefie jesteśmy ? 

Można wpisać swoje HRmax, oraz są trzy strefy: "fat burn" "fit zone" i "individual". Można chyba sobie wybrać jedną z nich i po przeoczeniu dolnej lub górnej granicy tętna włączą się alarm. Dokładnie nie wiem, bo nie korzystam z tej funkcji.

Mam pytanko do Ciebie jako użytkownika RC 1209.

Kupiłem go parę dni temu i mam problem z synchronizacją nadajnika  z pulsometrem. czy to długo trwa ? może coś z moim jest nie tak ?

A czy nawilżasz pasek tak jak podaje to instrukcja ?

Nie nawilżam. Nie ma takiej potrzeby. Na nadajniku zaraz po założeniu na klatkę zapala się zielona dioda sygnalizacyjna, a zsynchronizowanie z zegarkiem następuje po dwóch - trzech sekundach.

Wcześniej miałem jakiś tani pulsometr z Lidla i tam rzeczywiście trzeba było nawilżać - robiłem to śliną. W Sigmie nie muszę.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Super, nie mam pojęcia jak mogłem to przeoczyć. Dziękuje ślicznie. 

Odnośnie moich wcześniejszych pytań:

-Podświetlenie daje radę, po włączeniu podświetlenia napisy zmieniają kolor na " niebieski" kolor

-pulsometr jest czytelny w słońcu, poza tym można w opcja zmienić kontrast wyświetlacza :napisy/tło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...