kundello Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Bukłak, plus izolacja na rurce i jeszcze jedna warstwa pianki obok bukłaka w plecaku. U mnie ten sposób się sprawdził zimą przy mrozach poniżej -10. Trzeba tylko po napiciu się, wdmuchać to co jest w rurce do bukłaka, by nie zamarzło. Oczywiście do bukłaka lejemy gorące. Sposób jest dobry, bo picie ogrzewa nam się trochę od pleców (plecak musi przylegać bardziej, więc taki z siatką na stelażu odpada). Temperatura w bukłaku nie spada poniżej zera nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Bidon termiczny + ciepła kawa zbożowa (ja preferuję Inkę) + cukier (miód w kawie mi nie podchodzi). Jak wiadomo bidon termiczny =/= termos, ale jednak zapobiega szybkiemu/maksymalnemu ochłodzeniu płynu (latem nagrzaniu) który pijemy. Zawsze lepiej pić płyn o temp 20*C niż 2*C. Wtedy ten wyżej wyśmiewany termos (dodatkowo) w plecaku też się może przydać, zatrzymujemy się raz i uzupełniamy zawartość bidonu termicznego zawartością termosu i kręcimy dalej. Oczywista oczywistość, że w termosie nie wieziemy wrzątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba01 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Do termosu nie trzeba wlewać wrzątku. Faktycznie nie pomyślałem o tym, ale żeby się napić to trzeba się zatrzymać - ja nie mam w termosie ustnika takiego jak w bidonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Groniu Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Ja ogólnie mam i ciepły napój i zimny. Zimny w bidonie a ciepły w kubku termicznym do kanapki na rozgrzanie i złapanie szybko oddechu i w drogę . Podczas drogi może też się coś stać z rowerem wtedy po szybkiej naprawie jak się człowiek wystudzi to ciepłe picie ratuje życie... Ale mi się zrymowało heheheeh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.