klakson15 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 jestem posiadaczem tego amortyzatora, niestety pękła mi prawa górna goleń i nie wiem gdzie mogę znaleźć tą cześć, ewentualnie kupić uszkodzony amortyzator w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tak o sobie pękła ?? Pokaz jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 nie mam możliwości dodania zdjęcia na razie, amortyzator mam za free prawie nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Pewnie tylko ratuje cie kupno używki ... szukaj po allegro może coś trafisz, najważniejsze parametry jakie cie interesują to średnica goleni, skareb chyba miał 28 albo 30 ale nie dam głowy uciąć i rozstaw goleni, czyli odległość miedzy środkami obu goleni prawdopodobnie 130mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 http://allegro.pl/lagi-golenie-gorne-rst-space-36mm-i3625294912.html o takie coś chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja wiem o co ci chodzi podąłem ci parametry jaki będą ci potrzebne do znalezienia odpowiednich goleni, raczej z manitou szukaj. zmierz i szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 ile to może kosztować i gdzie tego szukać, iść do serwisu rowerowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja jakiś czas temu sprzedałem widelec który by był idealny za ok 120 zł. A że skareb teraz to unikat raczej zadanie dość ciężkie. PO serwisach raczej szkoda chodzić, jak już to przeglądać wszelkie internetowe oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) http://www.manitou.com.pl/info.php?txt=2 Wymiana goleni górnych + przegląd widelca jednopółkowego: 85-150 zł nie wiem jak na to patrzeć, czy serwis jest jeszcze i czy w cenie są golenie? edit: Puklus co to za widelec był? Edytowane 28 Października 2013 przez klakson15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Wigwam nie zajmuje się już widłami Manitou, obecnie dystrybutorem jest Velo, z tym że posiadają części tylko do amorków od rocznika w którym zostali dystrybutorem. Nie będę strzelał który to rok, bo nie pamiętam, ale na 90% skareb się nie łapie do tego rocznika. Musisz szukać używki na podmiankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Musisz szukać używki na podmiankę. Tylko gdzie i mógłby ktoś podać przybliżoną cenę żeby nie przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja miałem Splice, bardzo rzadki model. Jeżeli twój skareb faktycznie prawie nowy jest to warto go naprawić ale tez nie za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/s?q=manitou+crown+%26+steerer nie wiem czy któryś spasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Sakreb miał 28mm. http://mtbikes.pl/artykuly/warsztat/serwis-amortyzatora-manitou-skareb-comp-air-2005-r-z-tlumieniem-tpc/#.Um7gc1Oa_ko to ci sie może przydać. Z tego co wiem Axel też miał 28mm. A który jeszcze ... nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Wymiana goleni górnych + przegląd widelca jednopółkowego: 85-150 zł To są ceny samej robocizny, z resztą już nieaktualne. A który jeszcze ... nie wiem. Z Manitou to jeszcze Mars, a z innych to SID, Pilot, Judy, XC28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Wigwam nie zajmuje się już widłami Manitou, obecnie dystrybutorem jest Velo, z tym że posiadają części tylko do amorków od rocznika w którym zostali dystrybutorem. Nie będę strzelał który to rok, bo nie pamiętam, ale na 90% skareb się nie łapie do tego rocznika. Musisz szukać używki na podmiankę. Wigwam może nie jest dystrybutorem ale przez wiele lat nim był i prawie na pewno nadal ma na stanie mase rzeczy do Manitou. Gdy z nimi rozmawiałem w chyba 2009 roku powiedzieli że mogą serwisować i naprawić/zapewnić części do amortyzatorów od 1997 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 W 2009 może tak powiedzieli, ja do nich dzwoniłem obecnie - nic nie mają, niczego nie wiedzą, a serwisant od Manitou już tm nie pracuje Co do samego amortyzatora - ze względu na budowę komory powietrznej (podobna jak w Minute i Blacku) podejdą tylko golenie od Skareba, w dodatku od modelu o takim samym skoku, przy innym soku trzeba by brać dłuższy pręt kompresji . No chyba, że masz model ze sprężyną IT - wtedy to całkiem qupa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Tego sie obawiałem, czyli kaplica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi