LUKASZ1980 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam,chcę kupić przerzutkę przednią i tu zaczynają się schody.Wymiar obejmy 31.8 ,górny ciąg ,to wiem ,ale pojawiają się kąty 66-69 i tu się gubię.Moja rama to Accent Shannon http://rowertour-com.home.pl/rowertour/geometria-ramy-accent.pdf tutaj jest kąt 73,czy przerzutka 66-69 będzie pasować.Korbę mam 44-32-22 z tyłu kaseta 9.Budżet wiadomo jak najmniejszy ,bo jeszcze w planie mam manetki. Jeśli ktoś poradzi co i jak z tymi kątami to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krokuss0 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Kąt na przerzutce to kąt między rurą podsiodłową a tylnymi widełkami, natomiast w specyfikacji ramy masz podany kąt między rurą podsiodłową a poziomem - te kąty to nie to samo. Jakby sobie przypomnieć trygonometrię to bym policzył, ale w 99,999% przypadków każda przerzutka pod kąt 66-69 stopni będzie pasować - o ile będzie odpowiednio dobrana pod względem (miałem napisać kątem ) ilości zębów i rzędowości napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Musi bo przerzutek na większe kąty chyba nie robią. Poza tym jeżeli masz 73* to do widełek akurat będzie 69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.