Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] FoldyLock - czy to jest rzeczywiście dobre?

pajomcek001

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wp.pl pojawił się artykulik sugerujący, że zabezpieczenie FoldyLock jest trudne do pokonania przez złodzieja i skutecznie zabezpiecza rower przed kradzieżą. Jako użytkownik rowerów, który stracił ich już kilka i nie odzyskał żadnego, jestem żywotnie zainteresowany skutecznym zabezpieczeniem, które jednocześnie nie jest kłopotliwe w transporcie.

Pytanie jest takie jak w tytule, czy to jest rzeczywiście skuteczne, czy jest to po prostu artykuł sponsorowany jakiegoś szajsu za grube pieniądze?

Napisano

Ja bym strzelał, że łatwo będzie to rozerwać na zawiasach. Nie wiem jaka jest cena tego cuda ale pewnie kosztuje/będzie kosztować więcej niż średni U-lock.

Napisano

Mam podobne, Trelocka, używam i do tej pory nie straciłem roweru. Czy to dzięki zabezpieczeniu, nie wiem. Jest to dość masywne, gdybym miał to forsowac, wolałbym złamać zamek niż ciąć czy rozrywac zawiasy.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Napisano

Uzywam Abusa I nie stracilem roweru, nie zostawiam go tez czesto na zewnatrz. Kupilem takie zabezpieczenie gdyz ubezpieczalnia uznaje tylko wybrane modele z lokalnym cetyfikatem. Jedna uwaga - kanty bardzo rysuja lakier w rowerze. Chyba wolalbym lancuch w oslonie.

Napisano

Abus te składane zabezpieczenia segmentowe robi dobre - na [poziomie u-locków, ale pytanie czy podobnej klasy jest wskazany w pierwszym poście?

Tam coś piszą o ceramicznej osłonie zapobiegającej rysowaniu... 

Ja wiem, że najlepsze zabezpieczenie, to trzymanie roweru obok swojego biurka w szkole, czy wejście z nim do banku. Skoro się nie da, to trzeba pomyśleć o możliwie najlepszym zabezpieczeniu. Wożenie 5-cio kilogramowego łańcucha średnio mnie rajcuje, szukam alternatywy.

Ulock u mnie przegrywa tym, że nie jest uniwersalny, w sensie, nie dam rady przyczepić się do drzewa, albo innego przypadkowego elementu. 

Znalazłem link do projektu, gdzie jest więcej informacji nt tego produktu. Może rzeczywiście zaryzykuję kupno? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...