Skocz do zawartości

[Amortyzator] RS XC32 Motion Control

Voliar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie - mieliście coś wspólnego z tym amorkiem? Czy wierzyć producentowi roweru, że podstawowy model RS ma tłumik MC?

Jak wypada w porównaniu z Reconem Silver TK? 

Czekam właśnie na przesyłkę z moim nowo-zakupionym rowerem. Proszę również o wszelakie rady związane z obcowaniem z XC32. Coraz częściej czytam o fabrycznej małej ilości oleju... : )

Pozdrawiam!

http://www.skiteam.pl/rower/Cube/Acid-26-1772/

Podobna informacja widnieje na stronie producenta.

Też wcześniej nie słyszałem o tłumiku MC w serii XC, dlatego właśnie bardzo mnie to zaintrygowało. 

Edytowane przez Puklus
pkt 2i, treść zmodyfikowana przez moderatora.

"Chłyt martetindodi"... Nie wydaje ci się abstrakcją że wyżej postawiony Recon posiada TurnKey a XC32 coś lepszego? Zresztą na oficjelnej stronie Cube'a wszystkie widelece RS XC opisane są jako z TurnKey'em. Na stronie SRAM'a też nie ma nic o tym jakoby XC32 posiadał Motion Control.

Edytowane przez Ziemko

Wczoraj odebrałem przesyłkę z rowerem. Na amortyzatorze była naklejka z napisem TK. Jedyna regulacja to zając-żółw i ciśnienie w komorze powietrznej. Niestety w związku z niezgodnością specyfikacji ze stanem fabrycznym, dzisiaj odwiedziłem sklep, aby zwrócić dwa kółka ; (

Tak czy siak, wątpliwości okazały się najprawdopodobniej (nie zaglądałem do środka amora) słuszne. Pomimo zapewnień konsultanta, amor posiadał tłumik turn-key.

• Mod Team

Taka sytuacja pewnie by przeszła wśród ludzi totalnie zielonych i leniwych czyli - skora tak mówią to tak musi być, pan Donald T. nauczał nas że akurat w Polsce to tak nie działa. Ja bym się kłócił, bo widelce z tłumikami MC są raczej rozchwytywane i droższe z racji lepszego tłumienia a co za tym idzie i lepszej pracy widelca.

IMHO jakbyś zrobił rozeznanie przed zakupem to mógłbyś chociaż wyrwać jakiś rabat.

Robiłem rozeznanie : P Przez telefon zapewniano mnie, że na pewno jest MC. Przy oddawaniu roweru usłyszałem, że "producent ma prawo do różnic między specyfikacją a stanem realnym", i że trzeba dokładnie czytać to, co jest napisane na stronie. Także sam widzisz, że ciężko się z ludźmi dogadać : P

Pogodziłem się już z brakiem Cube'a, czekam na zwrot i lecę kupić Krossa ze zwykłym, dobrym Reconem Silver TK

Edytowane przez Voliar