Voliar Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam, Jak w temacie - mieliście coś wspólnego z tym amorkiem? Czy wierzyć producentowi roweru, że podstawowy model RS ma tłumik MC? Jak wypada w porównaniu z Reconem Silver TK? Czekam właśnie na przesyłkę z moim nowo-zakupionym rowerem. Proszę również o wszelakie rady związane z obcowaniem z XC32. Coraz częściej czytam o fabrycznej małej ilości oleju... : ) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Z tego co mi wiadomo XC32 ani żaden inny z XC nie ma MC, jedynie nieliczne modele XC32 posiadają soloair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voliar Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) http://www.skiteam.pl/rower/Cube/Acid-26-1772/ Podobna informacja widnieje na stronie producenta. Też wcześniej nie słyszałem o tłumiku MC w serii XC, dlatego właśnie bardzo mnie to zaintrygowało. Edytowane 27 Października 2013 przez Puklus pkt 2i, treść zmodyfikowana przez moderatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2013 http://www.sram.com/rockshox/family/xc poczytaj sobie. Nie znaczy ze nie można tam takiego tłumika wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) "Chłyt martetindodi"... Nie wydaje ci się abstrakcją że wyżej postawiony Recon posiada TurnKey a XC32 coś lepszego? Zresztą na oficjelnej stronie Cube'a wszystkie widelece RS XC opisane są jako z TurnKey'em. Na stronie SRAM'a też nie ma nic o tym jakoby XC32 posiadał Motion Control. Edytowane 27 Października 2013 przez Ziemko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 RS złoży amor jaki sobie Cube zażyczy. Tzw. OEMy mogą się różnić na plus albo minus względem tego co jest w sklepach. Jak dostaniesz XC z MC to się tylko ciesz, jak nie to ja bym zwrócił rower bo nie jest zgodny z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Zawsze można przyjżeć się metryczce umieszczone na amortyzatorze jak jest oznaczony, TK czy MC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voliar Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Wczoraj odebrałem przesyłkę z rowerem. Na amortyzatorze była naklejka z napisem TK. Jedyna regulacja to zając-żółw i ciśnienie w komorze powietrznej. Niestety w związku z niezgodnością specyfikacji ze stanem fabrycznym, dzisiaj odwiedziłem sklep, aby zwrócić dwa kółka ; ( Tak czy siak, wątpliwości okazały się najprawdopodobniej (nie zaglądałem do środka amora) słuszne. Pomimo zapewnień konsultanta, amor posiadał tłumik turn-key. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Taka sytuacja pewnie by przeszła wśród ludzi totalnie zielonych i leniwych czyli - skora tak mówią to tak musi być, pan Donald T. nauczał nas że akurat w Polsce to tak nie działa. Ja bym się kłócił, bo widelce z tłumikami MC są raczej rozchwytywane i droższe z racji lepszego tłumienia a co za tym idzie i lepszej pracy widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 IMHO jakbyś zrobił rozeznanie przed zakupem to mógłbyś chociaż wyrwać jakiś rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voliar Napisano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) IMHO jakbyś zrobił rozeznanie przed zakupem to mógłbyś chociaż wyrwać jakiś rabat. Robiłem rozeznanie : P Przez telefon zapewniano mnie, że na pewno jest MC. Przy oddawaniu roweru usłyszałem, że "producent ma prawo do różnic między specyfikacją a stanem realnym", i że trzeba dokładnie czytać to, co jest napisane na stronie. Także sam widzisz, że ciężko się z ludźmi dogadać : P Pogodziłem się już z brakiem Cube'a, czekam na zwrot i lecę kupić Krossa ze zwykłym, dobrym Reconem Silver TK Edytowane 31 Października 2013 przez Voliar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi