bikeman1 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam Na wstępie powiem ze jestem z mazowieckiego i nie ma u mnie dużych wzniesień. Wiec tak, teraz mam kasetę XTR 960tke, przerzutka tez XTR 960, lancuch XTR, korba XT. Na liczniku juz prawie 11.000 km i caly naped nadaje się do wymiany. Mam dylemat w co pojsc teraz. Chciałem łańcuch Campagnolo Record C9, do wymiany sa tez blaty korby, ale tutaj beda nowe XT, przerzutka tez zostaje, dostanie tylko nowe kółeczka, no i mam dylemat dotyczacy kasety. Dobrym pomyslem bedzie zastosowanie kasety szosowej? Jesli tak, to Campa czy Shimano? Jaki zakres przelozen? Nie ma problemu z pojemnoscia napedu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 wg mnie powinieneś zamontować jednak górską kasetę z rozstawem 28-11 lub 30-11 na wypadek gdyby jednak pojawiła się górka. po drugie, za chwilę twój temat zniknie bo nie masz nawiasów. Po trzecie zakres pojemności tylnej przerzutki można ustawić dokręcając bądź luzując śrubkę regulującą jej odległość od kasety. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Kasety Campy na bębenek shimano z tego co wiem nie założysz, więc ten problem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Na 100% nie da się. Jest jeszcze Miche, które produkuje kasety w trzech systemach: Miche, Campa i Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Ta korba ma specyficzne zębatki - założysz do niej takie od korby XT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.