Skocz do zawartości

[PRZERZUTKA TYŁ] Shimano deore problem miedzy 1-3

Marioslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!

No to od poczatku

Byla gleba gdzie wygial mi sie hak przerzutki pare szprych sie zgielo. Teraz jest juz nowy hak nowe szprychy kolo wycentrowane, ale ale... Przerzutka nie pracuje tak jak powinna.

Jesli chodzi o zakres to sruba od najwiekszej koronki jest wkrecona na maxa bo inaczej wywala lancuch, linka dobrze naciagnieta miedzy 4, a 9 pracuje dobrze, a jak daje 3 to czasem wskoczy 2 a jak daje 2 to wbija 1, a jak 1 to zostaje na 1 ruch jest minimalny nie zrzuca miedzy kasete, a szprychy.

Teraz prawdopodobny problem:

ten fragment przerzutki laczacy oba koleczka jest wg mnie wykrzywiony bo jak patrze na wiele innych przerzutek to sa idealnie prostopadle do podloza moja jest lekko wygieta...

No i pytanie: Czy jest mozliwosc wyprostowania tego? Sam raczej nie widze opcji wiec chodzi o to czy serwisy maja jakis sprzet do prostowania tego lub dobry serwisant da rade czy juz mam zbierac na nowa przerzutke ;D

pozdrawiam.

Napisano

@@Marioslaw, Bez przesady. Nie trzeba mieć specjalnych narzędzi do prostowania wózka. Nic cię to nie kosztuje. Rozbierz go i spróbuj wyprostować. Może się jednak okazać, ze to nie tylko wózek jest problemem. Wtedy to raczej możliwości naprawy nie ma.

Napisano

Spróbuj delikatnie wyprostować wózek (obie płytki). Jeśli efekt będzie niezadowalający czeka Cię inwestycja w nową przerzutkę (albo nowy/używany wózek, ale to ciężko dostać), a starą sobie zostawisz jako rezerwuar części zapasowych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...