GnX Napisano 26 Października 2013 Napisano 26 Października 2013 Witam Zakupiłem Cube w Skiteamie w sklepie internetowym. W gwarancji jest zapisane aby zrobić przegląd zerowy 100-200 km blabla wszyscy wiedzą o co chodzi. Jest tak także napisane ,że trzeba to zrobić "w autoryzowanym serwisie wskazanym przez importera lub sprzedawcę marki Cube. Adresy znajdują się na stronach cube.eu i skiteam.pl I tutaj moje pytanie. Do najbliższego wskazanego na stronce cube.eu dealera mam 50km, musiałbym albo dojechać tam rowerem albo załatwić busa. Czy nie mogę zrobić tego przeglądu gdzieś u siebie w mieście? Dziś gadałem z gościem w sklepie i mówił ,że nie ma problemu ,że wszystko będzie legit. No ale sam nie wiem czy mu wierzyć. Co myślicie?
tobo Napisano 26 Października 2013 Napisano 26 Października 2013 Zadzwon do tego kto Ci sprzedal rower i zapytaj czy uzna taki sposob przeprowadzenia przegladu zerowego. Wg mnie nie powinno byc zadnego problemu, zakladajac ze w serwisie/sklepie pracuja fachowcy.
EpicPoznan Napisano 26 Października 2013 Napisano 26 Października 2013 na przyszłość proponują odpalić Panom 20zł żeby wpisali przy zakupie roweru takie bzdety
gorek Napisano 26 Października 2013 Napisano 26 Października 2013 Przeglad zerowy w sklepei gdzie kupiłeś powinien być zazwyczaj darmowy, a w innym serwisie mogą coś sobie zażyczyć. Ale gwarancja powinna być wazna bez względu na to gdzie się wykonało przegląd zerowy.
afly Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Z tego co wiem, możesz wykonać przegląd zerowy w innym serwisie, tylko zachowaj rachunek jako dowód wykonania = możliwośc korzystania z dlaszych rozszczeń gwarancyjnych
GnX Napisano 28 Października 2013 Autor Napisano 28 Października 2013 Dostałem wiadomość ,że sklep nie akceptuje przeglądu zrobionego przez zewnętrzny serwis. Muszę zawieść rower 100km do Legnicy
Mod Team durnykot Napisano 28 Października 2013 Mod Team Napisano 28 Października 2013 Zamykam na prośbę Autora.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.