TomoTonyHalik Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witajcie, Swego czasu kupiłem amortyzator przedni spinner reason TX. Amor ma bardzo fajny system regulowanej pokrętłem platformy: klasyczną całkowitą blokadę skoku można pokrętłem ustawić tak, by amortyzator odblokowywał się pod wpływem pewnej siły - regulacja jest płynna, bez problemu można dostosować do każdych potrzeb, warunków i wagi ridera. Ja mam to ustawione tak, że amor nie drgnie przy podjeździe na stojąco, jednak zacznie pracować przy uderzeniu w przeszkodę typu korzeń, krawężnik, czy po wjeździe w dziurę. No i ogólnie wszystko byłoby pięknie, ale amor nie ma jakiegoś porażająco dużego skoku (udało się z niego wycisnąć max 110 mm), no i waga jest niemała, bo równe 2 kilo mimo goleni z magnezu. Powoli więc będę rozglądał się za czymś innym, jednak w dalszym ciągu chciałbym mieć opcję platformy jak w spinnerze, albo coś zbliżonego. Możecie zatem polecić modele które miały by to czego chcę i oczywiście skok w granicach 120-150mm (dobrze, gdyby dało się wyregulować choćby podkładkami) i odczuwalnie niższą wagę? I najlepiej, by nie były to amortyzatory z wyższej półki, a raczej średniej, gdzie ceny nie liczy się w tysiącach? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Nie ma nic lepszego http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=309_379_397&products_id=3368 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 A coś pod standardową oś na szybkozamykacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.