Skocz do zawartości

[Amortyzator] Następca Spinnera Reason, czyli lekki z platformą

TomoTonyHalik

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Swego czasu kupiłem amortyzator przedni spinner reason TX. Amor ma bardzo fajny system regulowanej pokrętłem platformy: klasyczną całkowitą blokadę skoku można pokrętłem ustawić tak, by amortyzator odblokowywał się pod wpływem pewnej siły - regulacja jest płynna, bez problemu można dostosować do każdych potrzeb, warunków i wagi ridera. Ja mam to ustawione tak, że amor nie drgnie przy podjeździe na stojąco, jednak zacznie pracować przy uderzeniu w przeszkodę typu korzeń, krawężnik, czy po wjeździe w dziurę.

No i ogólnie wszystko byłoby pięknie, ale amor nie ma jakiegoś porażająco dużego skoku (udało się z niego wycisnąć max 110 mm), no i waga jest niemała, bo równe 2 kilo mimo goleni z magnezu.

Powoli więc będę rozglądał się za czymś innym, jednak w dalszym ciągu chciałbym mieć opcję platformy jak w spinnerze, albo coś zbliżonego.

Możecie zatem polecić modele które miały by to czego chcę i oczywiście skok w granicach 120-150mm (dobrze, gdyby dało się wyregulować choćby podkładkami) i odczuwalnie niższą wagę?

I najlepiej, by nie były to amortyzatory z wyższej półki, a raczej średniej, gdzie ceny nie liczy się w tysiącach?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...