Skocz do zawartości

[rama/adapter] schwinn moab 1999r i hamulec tarczowy ?

mikiprezes

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc ! Posiadam rame Schwinn Moab z 1999r. Ramke uzywam z Vkami ale mam zamiar przeniesc sie na tarcze. No i tutaj pojawia sie problem. W ramie na tylnym trojkacie sa 2 otwory... sa to otwory pod jakis adapter czy co ? Dorzucam zdjecie w linku niżej. Proszę o pomoc !  :D 
http://imageshack.us/f/856/o6qw.jpg/

http://www.ridemonkey.com/forums/f5/rear-disc-brake-adapter-older-schwinn-moab-183609/

Wg tej strony jest to mocowanie starego typu firmy Hayes, nie jest wiec przeznaczone dla zadnego adaptera.

W tym temacie z amerykanskiego forum odpisuje ktos z jakiegos sklepu ze ma zacisk w tym standardzie, co prawda temat z 2007 roku ale moze nadal te czesci sa dostepne.

no niestety nie mam takich zdolności manualnych żeby ogarnąć jakiś adapter;/  

http://www.ridemonkey.com/forums/f5/rear-disc-brake-adapter-older-schwinn-moab-183609/

Wg tej strony jest to mocowanie starego typu firmy Hayes, nie jest wiec przeznaczone dla zadnego adaptera.

W tym temacie z amerykanskiego forum odpisuje ktos z jakiegos sklepu ze ma zacisk w tym standardzie, co prawda temat z 2007 roku ale moze nadal te czesci sa dostepne.

troche nie moge sie połapać tam ;/ 

wiec nadal nie wiem gdzie kupić i jak ma wyglądać ten adapter bądź zacisk ;/

Dziwne byloby w dzisiejszych czasach gdyby nie  wysylali.

Preferowane formy platnosci to przelew lub pay pal, za pobraniem z pewnoscia odpada.

Ten adapter jest u nich na stanie (jak nie znasz angielskiego pusc strone przez tlumacza).

A2z ma dystrybutora w Polsce (sa dostepne np klocki hamulcowe), zapytaj o mozliwosc nabycia takiego adaptera.

Jest na stanie tutaj:
http://www.bicyklon.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=34&category_id=21&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl
Pytanie czy na 100% będzie pasował i spełniał swoje zadanie i czy zamontuje za pomocą tego adaptera Avida Juicy :)

• Mod Team

Kłaniam,

Za moich czasów info:

nakład wyczerpany

Znaczyło że towaru brak. No ale moze cos ostatnimi czasy się zmieniło...

SJS Cycles oczywiście wysyła międzynarodowo, za odpowiednią opłatą...

All orders dispatched to addresses outside the UK mainland will attract a variable delivery charge.

This website will calculate the actual cost of delivery after you have added the items you would like to purchase to your shopping basket, registered as a customer and submitted a delivery address.

We always use a signed for service for export orders so your order can be tracked. This does increase the cost of shipping but adds security to the safe transit of your order.

Strona nawet sama obliczy ile taka przyjemność będzie kosztowała.

Najprościej jeśli zadasz pytanie sklepowi czy ten wynalazek będzie kompatybilny z Twoja ramą.

Szacunek...

I.

• Mod Team

Będzie bo i co ma nie być ale nie bez przeróbek. Jak bym miał dokładny wymiary, jakiś rysunek techniczny to bym to ładnie ci narysował a nawet można by było zrobić. Chodzi o to żaby do tego adapteru dokleić jeszcze 2 odpowiednie kątowniki, żeby bezpośrednio zakręcić zacisk PM.

Mam gdzieś w czeluściach mojego spichlerzu adapter IS/PM F160 R140. Jak bym miał wymiary mógłbym coś o tym powiedzieć :P Możliwe ze z samym tym adapterem będzie ok.

Możesz kupić ten wynalazek, pożyczyć czy też kupić adapter co wymieniłem F160, wsadzić koło z tarcza i spróbować. Jak masz od kogo pożyczyć te elementy to możesz próbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...