piciu432 Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem wymienionego wyżej amorka i chciałbym się dowiedzieć ogólne rady tak w skrócie jak tego nie rozwalić od razu, wiem że na stronie foxa wszystko pisze ale nie umiem tak po angielsku a jak tłumacz przetłumaczy to wiadomo . Po prosty są tam 3 pokrętna nie wiem o co chodzi i jak dostosować go do wagi, warzę nie całe 60kg więc rozumiem nie męczę tak amortyzacji ? Jest to mój pierwszy tak drogi rower i po prostu w skrócie jak by ktoś powiedział czego nie robić a co robić. Próbowałem coś znaleźć ale wszystko po angielsku. Pozdrawiam
Mod Team durnykot Napisano 26 Października 2013 Mod Team Napisano 26 Października 2013 Możesz się postarać pisać po polsku? Przecinki nie gryzą,a składnia poprawia zrozumienie tekstu. Po lewej masz pokrętło naprężenia wstępnego ( Preload) do ustawienia SAGu. Po prawej,na dole pokrętło tłumienia odbicia,na górze regulacja tłumienia kompresji. Masz chyba wersję sprężynową (Coil), a przy Twojej wadze sprężyna wkładana standardowo może być nieco za twarda. Ustawić, przejechać się...jeśli nie jest OK, skorygować ustawienia i znowu się przejechać...i tak do skutku.
Mod Team mrmorty Napisano 15 Listopada 2013 Mod Team Napisano 15 Listopada 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.