Skocz do zawartości

[Amortyzator] FOX VAN FIT 36 180mm

piciu432

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem wymienionego wyżej amorka i chciałbym się dowiedzieć ogólne rady tak w skrócie jak tego nie rozwalić od razu, wiem że na stronie foxa wszystko pisze ale nie umiem tak po angielsku a jak tłumacz przetłumaczy to wiadomo :P. Po prosty są tam 3 pokrętna nie wiem o co chodzi i jak dostosować go do wagi, warzę nie całe 60kg więc rozumiem nie męczę tak amortyzacji ? Jest to mój pierwszy tak drogi rower i po prostu w skrócie jak by ktoś powiedział czego nie robić a co robić. Próbowałem coś znaleźć ale wszystko po angielsku.  Pozdrawiam 

• Mod Team
Napisano

Możesz się postarać pisać po polsku? Przecinki nie gryzą,a składnia poprawia zrozumienie tekstu.

Po lewej masz pokrętło naprężenia wstępnego  ( Preload) do ustawienia SAGu. Po prawej,na dole pokrętło tłumienia odbicia,na górze regulacja tłumienia kompresji. 

Masz chyba wersję sprężynową (Coil), a przy Twojej wadze sprężyna wkładana standardowo może być nieco za twarda.

Ustawić, przejechać się...jeśli nie jest OK, skorygować ustawienia i znowu się przejechać...i tak do skutku. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...