Skocz do zawartości

[licznik, kadencja, HR] Istnieje taka hybryda?

krism4a1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam licznik tej firmy, Model niższy (bez altimetru). Używam go 2-gi sezon.  Na wyścigach wyłączył mi się ze dwa razy (nie wiem czy to była wina baterii czy ot taki kaprys licznika :P). Zdarzyło mi się rownież, że kolega mający licznik tej firmy odczytał moje tętno na swoim "sprzęcie".

Napisano

Ale ja nie szukam konkretnego MCX 438, Chciałbym zaciągnąć opini uzytkowników, nie rekalm firmowych.

Może za oględnie napisałem. Chodzi mi o licznik rowerowy z kadencją, natomiast HR wykorzystałbym w bieganiu. Takie two in one.

Napisano

Dobra zamówiłem Ciclosport CicloMaster CM 4.21 HR + zestaw do kadencji, obadamy jak dojdzie. calość w cenie 260zł - zwrot podatku, więc wyjdzie ok 200zł :) w tej cenie chyba dosyć rozsądny wybór.

Napisano

takie cuda :)

cena wypasik jak za taki mały "kombajn"

ciekawe w czym gada pasek pulsometru. Widziałem, ze paski tego producenta sprzedawane oddzielnie komunikują się po BT (wyglądają jednak trochę inaczej niż ten z zestawu) więc jest szansa sparować takowy ze smartphone'm... hmm

Osobiście jednak jestem przeciwnikiem biegania z pulsometrem w celach treningowych, jeśli już to w celach informacyjno-statystycznych ;)

Napisano

Niemieckie...

jak trochę pochodzi to naskrobię na blogu jakąś recenzję, to to po ok miesiącu.

Niestety te akcesoria dodatkowe trochę kosztują np. branzoleta w polsce 60zł, stacja dokująca do kompa powyżej 100zł (z oprogramowaniem)

Napisano

na czymś trzeba zarabiać ;)

taki quick release do mojego 310XT to też koszt 70 zł więc póki co korzystam z tańszego akcesorium z ich stajni, które dostałem w gratisie do zegarka

recenzję chętnie przeczytam :)

Napisano

byłbym wdzięczny, jakbyś nasmarował na szybko wrażenia po pierwszym użyciu, bo czekać miesiąc na opinię....

Chciałem kupić tego atecha, ale jakoś tak średnio mu ufam, może ten ciclo wynalazek jest alternatywą?

Napisano

Tak na szybko, to mogę tylko wyrazić swoje pierwsze wrażenie. Przyszedł wczoraj po południu, po rozpakowaniu okazało się, że sklep pomylił kabel kadencji :) i dostałem do innego modelu. Niby pierdoła, ale strasznie mnie takie gafy wkurzają, gdyby było przez Allegro nie dostali by pozytywa. 

Licznik wygląda solidnie, w pudełku są baterie, wszystkie potrzebne zaciski, montaż nie sprawia jakiś specjalnych trudności, zarówno nadajnik bezprzewodowy prędkości jak i sama podstawa licznika trzymają na swoim miejscu pewnie. Pasek HR na klatę jest dość miękki, pewnie leży i nie obciera - wieczorem biegałem z nim ok 7 km, nic nie przeszkadzało. Sygnał był nie przerwany, co nie zawsze w moim przypadku jest oczywiste (moja klata wygląda jak u zwierzaka i nie ma tu cienia przesady). W pudełku były jeszcze dwa żele do paska (takie reklamówki) ale nie używałem. HR podczas biegu podaje średnią, max, czy aktualnie jesteś nad strefą fitnes, czy pod, czy w strefie. Można ustawić samodzielnie strefy, lub licznik badając HR przez 5 min. w stanie spoczynku ustawi je sam w automacie. Co do pomiaru prędkości to jeszcze nie jeździłem wiięc na razie nic nie powiem.

Przetestujemy przez miesiąc, w różnych warunkach pogodowaych, w poblizu innego licznika bezprzewodowego, z różnymi lampkami na kierownicy i przedewszystkim z kadencją (jak już ją dostanę)

Napisano

Kadencja jest opcją, tak samo jak HR. Sprzedawane są w różnych konfiguracjach. Ja się zdecydowałem na bezprzewodowy pomiar prędkości, przewodowy pomiar kadencji (jako opcja dodatkowo kupiona) i HR w zestawie.

Napisano

do do tewgo licznika połuż przy laptopie i zobacz czy nie jedzie sam (mój 4,2 jechał i to szybko )

po za tym miałem go rok i był ok

ps. nadal mam sam komputerek bo reszta mi gdzieś wsiąkła

Napisano

na czymś trzeba zarabiać ;)

taki quick release do mojego 310XT to też koszt 70 zł więc póki co korzystam z tańszego akcesorium z ich stajni, które dostałem w gratisie do zegarka

recenzję chętnie przeczytam :)

byłbym wdzięczny, jakbyś nasmarował na szybko wrażenia po pierwszym użyciu, bo czekać miesiąc na opinię....

Chciałem kupić tego atecha, ale jakoś tak średnio mu ufam, może ten ciclo wynalazek jest alternatywą?

Tutaj macie conieco na temat owego licznika

http://www.forumrowerowe.org/topic/144039-licznik-rowerowy-pulsometr-ciclosport-cm-421-hr/

Co do opinii - co tu pisać... działa i nie sprawia problemów i tyle ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...