krism4a1 Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 Poszukuję licznika który będzie spełniał wymienione w tytule funkcje jednocześnie. Nie ma znaczenia bezprzewodowość, ma za to znaczenie cena, co by nie była wyższa od ceny roweru
jasinski21444 Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 Tak np to http://m.yarmark.istore.pl/przedmiot,18782800.html
krism4a1 Napisano 25 Października 2013 Autor Napisano 25 Października 2013 Używałeś go? Jeśli mogę to prosiłbym o propozycje w miarę sprawdzone organoleptycznie :-)
Zazi Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 Mam licznik tej firmy, Model niższy (bez altimetru). Używam go 2-gi sezon. Na wyścigach wyłączył mi się ze dwa razy (nie wiem czy to była wina baterii czy ot taki kaprys licznika ). Zdarzyło mi się rownież, że kolega mający licznik tej firmy odczytał moje tętno na swoim "sprzęcie".
arekm Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 Temat MCX 438 był wałkowany i na tym i na sąsiednich forach. Nie ma sensu pisać ponownie tego samego. Google na ratunek.
krism4a1 Napisano 26 Października 2013 Autor Napisano 26 Października 2013 Ale ja nie szukam konkretnego MCX 438, Chciałbym zaciągnąć opini uzytkowników, nie rekalm firmowych. Może za oględnie napisałem. Chodzi mi o licznik rowerowy z kadencją, natomiast HR wykorzystałbym w bieganiu. Takie two in one.
zekker Napisano 26 Października 2013 Napisano 26 Października 2013 A temat ciut wyżej widziałeś? http://www.forumrowerowe.org/topic/144039-licznik-rowerowy-pulsometr-ciclosport-cm-421-hr/
krism4a1 Napisano 27 Października 2013 Autor Napisano 27 Października 2013 Dobra zamówiłem Ciclosport CicloMaster CM 4.21 HR + zestaw do kadencji, obadamy jak dojdzie. calość w cenie 260zł - zwrot podatku, więc wyjdzie ok 200zł w tej cenie chyba dosyć rozsądny wybór.
Piehursson Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 tylko tak się zastanawiam... biegać będziesz z licznikiem w/na ręce?
krism4a1 Napisano 30 Października 2013 Autor Napisano 30 Października 2013 Jest taki specjalny pasek do niego na rękę, staje się cud i masz klasyczny pulsometr. Brak mu w zasadzie tylko GPSu, ale za taką cenę?
Piehursson Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 takie cuda cena wypasik jak za taki mały "kombajn" ciekawe w czym gada pasek pulsometru. Widziałem, ze paski tego producenta sprzedawane oddzielnie komunikują się po BT (wyglądają jednak trochę inaczej niż ten z zestawu) więc jest szansa sparować takowy ze smartphone'm... hmm Osobiście jednak jestem przeciwnikiem biegania z pulsometrem w celach treningowych, jeśli już to w celach informacyjno-statystycznych
krism4a1 Napisano 30 Października 2013 Autor Napisano 30 Października 2013 tak to wygląda. Co do komonikacji z paskem nadajnika, to BT III mają te z wyższej półki, ten który ja kupiłem gada tylko "po swojemu".
Piehursson Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 zmyślne niby taka mała pierdółka a jednak ze świecą szukać takiego rozwiązania u innych,
krism4a1 Napisano 30 Października 2013 Autor Napisano 30 Października 2013 Niemieckie... jak trochę pochodzi to naskrobię na blogu jakąś recenzję, to to po ok miesiącu. Niestety te akcesoria dodatkowe trochę kosztują np. branzoleta w polsce 60zł, stacja dokująca do kompa powyżej 100zł (z oprogramowaniem)
Piehursson Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 na czymś trzeba zarabiać taki quick release do mojego 310XT to też koszt 70 zł więc póki co korzystam z tańszego akcesorium z ich stajni, które dostałem w gratisie do zegarka recenzję chętnie przeczytam
pajomcek001 Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 byłbym wdzięczny, jakbyś nasmarował na szybko wrażenia po pierwszym użyciu, bo czekać miesiąc na opinię.... Chciałem kupić tego atecha, ale jakoś tak średnio mu ufam, może ten ciclo wynalazek jest alternatywą?
krism4a1 Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 Tak na szybko, to mogę tylko wyrazić swoje pierwsze wrażenie. Przyszedł wczoraj po południu, po rozpakowaniu okazało się, że sklep pomylił kabel kadencji i dostałem do innego modelu. Niby pierdoła, ale strasznie mnie takie gafy wkurzają, gdyby było przez Allegro nie dostali by pozytywa. Licznik wygląda solidnie, w pudełku są baterie, wszystkie potrzebne zaciski, montaż nie sprawia jakiś specjalnych trudności, zarówno nadajnik bezprzewodowy prędkości jak i sama podstawa licznika trzymają na swoim miejscu pewnie. Pasek HR na klatę jest dość miękki, pewnie leży i nie obciera - wieczorem biegałem z nim ok 7 km, nic nie przeszkadzało. Sygnał był nie przerwany, co nie zawsze w moim przypadku jest oczywiste (moja klata wygląda jak u zwierzaka i nie ma tu cienia przesady). W pudełku były jeszcze dwa żele do paska (takie reklamówki) ale nie używałem. HR podczas biegu podaje średnią, max, czy aktualnie jesteś nad strefą fitnes, czy pod, czy w strefie. Można ustawić samodzielnie strefy, lub licznik badając HR przez 5 min. w stanie spoczynku ustawi je sam w automacie. Co do pomiaru prędkości to jeszcze nie jeździłem wiięc na razie nic nie powiem. Przetestujemy przez miesiąc, w różnych warunkach pogodowaych, w poblizu innego licznika bezprzewodowego, z różnymi lampkami na kierownicy i przedewszystkim z kadencją (jak już ją dostanę)
Bartek3033 Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 ale to ze jak, kadencje sie dokupuje osobno? bo po wejsciu w 1 lepszy link z gogli pokazalo mi cene 135 zl,
krism4a1 Napisano 2 Listopada 2013 Autor Napisano 2 Listopada 2013 Kadencja jest opcją, tak samo jak HR. Sprzedawane są w różnych konfiguracjach. Ja się zdecydowałem na bezprzewodowy pomiar prędkości, przewodowy pomiar kadencji (jako opcja dodatkowo kupiona) i HR w zestawie.
Bartek3033 Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 A czym on sie rozni od tych bardziej zaawansowanych ciclosportow za 2x tyle? i do niego pasuje ten zestaw od kadencji? http://akcesoria-rowerowe.pl/product_info.php/ciclosport-cadence-przewodowy-zestaw-kadencji-p-386?manufacturers_id=3
krism4a1 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Napisano 5 Listopada 2013 A czym on sie rozni ... funkcjami? link nie działa (nie prowadzi do produktu)
netta1987 Napisano 5 Listopada 2013 Napisano 5 Listopada 2013 do do tewgo licznika połuż przy laptopie i zobacz czy nie jedzie sam (mój 4,2 jechał i to szybko ) po za tym miałem go rok i był ok ps. nadal mam sam komputerek bo reszta mi gdzieś wsiąkła
krism4a1 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Napisano 6 Listopada 2013 Test z laptopem przeprowadzony, licznik nigdzie nie odjechał
dziobolek Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 na czymś trzeba zarabiać taki quick release do mojego 310XT to też koszt 70 zł więc póki co korzystam z tańszego akcesorium z ich stajni, które dostałem w gratisie do zegarka recenzję chętnie przeczytam byłbym wdzięczny, jakbyś nasmarował na szybko wrażenia po pierwszym użyciu, bo czekać miesiąc na opinię.... Chciałem kupić tego atecha, ale jakoś tak średnio mu ufam, może ten ciclo wynalazek jest alternatywą? Tutaj macie conieco na temat owego licznika http://www.forumrowerowe.org/topic/144039-licznik-rowerowy-pulsometr-ciclosport-cm-421-hr/ Co do opinii - co tu pisać... działa i nie sprawia problemów i tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.