Mod Team IvanMTB Napisano 24 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Kłaniam, Zatem trasa przyszłorocznego TdF została oddtajniona http://www.bikeradar.com/road/news/article/tour-de-france-2014-route-revealed-38795/ Jak dla mnie hajlajty to: 1. Start w Yorkshire - oczywiste, ze wzgledu na mój domicyl 2. Ponad 15-to kilometrowa sekcja kocich łbów podczas 9-tego etapu. 3. 40-to kilemtrowy podjazd pod Hautacam Szkoda że w tym roku nie bedzie Olbrzyma Prowansji czyli Mont Ventoux. Zaledwie jedna czasówka może być interesującą rozgrywką o wszystko po 3 nastepujacych po sobie twardych, górskich etapach w Pirenejach. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Yorkshire ze względu na swoje uroki było raczej pewniakiem od początku, a Ty i tak będziesz musiał z Leicester kawałek dojechać. Szkoda też, że organizatorzy nie zechcieli "zahaczyć" którymś z etapów o Północne Wrzosowiska Yorku.PS. Ivan zazdraszczam. A złapiesz mi jakiś oryginalny, teamowy bidon, please? Więcej o angielskich etapach: http://letour.yorkshire.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Czy ta trasa to odwet za http://www.amazon.co.uk/Years-Annoying-French-Stephen-Clarke/dp/0552775746 ? Clarks powinien komentować te pierwsze trzy etapy. Trochę szkoda, że z północy do Cambridge trasa jest "wykropkowana", bo to mi nie po drodze, a tak to na mur-beton musieli by koło mnie przejeżdżać. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 .... 3. 40-to kilemtrowy podjazd pod Hautacam .... 40km? Bikeradar "...before finishing with the 1520m high Hautacam, a 13.6km climb at an average of 7.8%" Co do Mont Ventoux szkoda, w tym roku bylo tam naprawde ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Października 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Yorkshire ze względu na swoje uroki było raczej pewniakiem od początku, a Ty i tak będziesz musiał z Leicester kawałek dojechać. ... ale to i tak będzie "nieco" bliżej niż Ty masz adamos Troszku się zagalopowłem z ta 40-tką. Powinno być: 3. Etap kończący się na Hautacam z sumą podjazdów 40km Szkoda że niebardzo da sie to pożenić z L'eroica Britannia byłoby jak znalazł Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Tak sobie patrzę na wyniki Kwiatka z poczatku sezonu i coś mi się zdaje, że to może być dobry rok dla polskiego kolarstwa szosowego. Tym bardziej, że współparaca Kwiato z Gołasiem układa się wzorowo.Michal Kwiatkowski 2014r.:1st Overall Volta ao Algarve1st Stages 2 & 3 (ITT)1st Trofeo Serra de Tramuntana1st Strade Bianche (Sagan mógł się tylko oblizać )7th Trofeo Ses Salines Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Powazny sezon zaczyna sie wlasnie teraz z Tirreno Adriatico. Zespolowa czasowka i Kwiatka team wygrywa, a sam zainteresowany jest na drugim miejscu po bosie. Kwiatek byl mocny w zeszlym sezonie, w tym, bedzie jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.