jaro86 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Cześć, Może ktoś mi pomóc odnośnie śrubki od "free stroke" w nowych xtr'ach? Otórz rozumiem, że reguluje ona odległość klocków od tarczy, a za czym idzie skok klamki. Dobrze rozumiem? Tylko jak to ustawić? Czy odkręcę czy zakręcę to nic się nie dzieje. Tylko jak odkręcam to śrubka robi się luźna, a i klamka się odchyla, ale skok zostaje ten sam. Nie wiem pewno doszedłbym do tego, ale zamontowałem te hamulce 15 minut temi i nawet nie bardzo mam jak się przejechać, a ciekawość mnie zżera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Free stroke nie działa i tyle - zbędny bajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Free stroke reguluje odległość klocków od tarczy . Od skoku klamki masz pokrętło M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Pokrętło jest do odległości klamki od kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 tak, Kolega jasinski21444 ma 100% racji, natomiast free stroke powinno regulowac odleglosc klockow, a i skok klamki i ja się pytam gdzie ten skok?? a miały być idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Free Stroke to tak jak powiedziałem nie działający bajer shimano . Podobna rzecz jest w formuli nazywa się to FCS tyle że w formuli to działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Regulacja w Shimano nie działa czyli działa normalie dla tych hamulców Jeśli chcesz wydłużyć skok klamki to wiele nie da się zrobić, żeby go skrócić możesz wyjąć koło i nacisnąć raz, dwa razy dźwignię przysuwając klocki do tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.