Qr3ak Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Przypadkowo przy pracach związanych z uporządkowaniem kabli przy biurkach w jednej firmie, wpadłem na pomysł wykorzystania jako ochrona ramy przed łańcuchem czegoś takiego. Cable zipper ....elastyczne, miękkie tworzywo w kształcie sprężyny, dostępne na metry i o różnej średnicy. Nie brudzi się łatwe w montażu do kupienia w sklepach elektrycznych.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 bardzo dobry pomysl. nic tylko to przeciac wzdluznie a potem 2 opaskami zaciskowymi umocowac na ramie i bedzie git. pochwa.
siimon Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Myk polega na tym, że tego nie trzeb przecinać Ale zauważ, że opaska neoprenowa nie tylko chroni ramę ale również ucisza stukanie.
owurac Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Sam ostatnio zastosowałem to rozwiązanie. Ważne żeby naturalna średnica wewnętrzna sprężyny była mniejsza od średnicy rurki w najcieńszym miejscu. Wtedy możliwe jest ciasne owinięcie, nic się nie przesuwa, nie potrzeba żadnych opasek.
Qr3ak Napisano 22 Października 2013 Autor Napisano 22 Października 2013 Ścianka sprężyny ma grubość ok 1,7mm, może być grubsza, jest to w miarę elastyczny ABS trzymający swój kształt. Plus takiego rozwiązania trudno to zniszczyć i dobrze siedzi na ramie. Akurat miałem do wyboru kilka średnic.
Badek Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Sam to zastosowałem Bardzo dobre rozwiązanie - nawet nie trzeba dodatkowo mocować, bo ten tzw. zipper sam się stabilnie trzyma na widełkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.