Skocz do zawartości

[Rama] Kellys URC

Cona78

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzając się do zakupu bez wcześniejszej możliwości przymiarki, chciałbym zasięgnąć waszej opinii o geometrii tej ramy.

znalazłem taki opis w bikeBoard:

"Jeżdżąc na dziesiątkach rowerów w każdym sezonie jesteśmy przyzwyczajeni do dopasowywania się do różnych rozmiarów ram. Staramy się jednak wczuć w potencjalnego nabywcę. Rama M jest bardzo długa (570 mm). Mostek o długości 130 mm i kierownica o szerokości 44 cm to największe rozmiary w kolekcji Ritcheya. To rower odpowiadający zakresowi 57-59 w klasycznej geometrii, czyli na wzrost od 175 do 185 cm w zależności od budowy ciała. Z racji wymiarów kokpitu preferowani są barczyści osobnicy z długimi rękami."

Czy ktoś z was jeździ na rozmiarze "S" lub 'M' i może potwierdzić tą opinię?

Patrzac na geo tej ramy, faktycznie jest dluga.

Na M-ce z 130mm mostkiem, to raczej dla wzrostu ok 190cm. Ewentualnie, tak jak sugeruja ale dla kogos o wybitnie dlugich ramionach. Dla kogos o wzroscie 175cm, ta rama bedzie zdecydowanie za duza. Raczej dla kogos powyzej 180cm.

Udało mi się zmierzyć z ramą 'S'. 546 długości + mostek 100 okazały się w sam raz na mnie 175/78.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...