Cona78 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Przymierzając się do zakupu bez wcześniejszej możliwości przymiarki, chciałbym zasięgnąć waszej opinii o geometrii tej ramy. znalazłem taki opis w bikeBoard: "Jeżdżąc na dziesiątkach rowerów w każdym sezonie jesteśmy przyzwyczajeni do dopasowywania się do różnych rozmiarów ram. Staramy się jednak wczuć w potencjalnego nabywcę. Rama M jest bardzo długa (570 mm). Mostek o długości 130 mm i kierownica o szerokości 44 cm to największe rozmiary w kolekcji Ritcheya. To rower odpowiadający zakresowi 57-59 w klasycznej geometrii, czyli na wzrost od 175 do 185 cm w zależności od budowy ciała. Z racji wymiarów kokpitu preferowani są barczyści osobnicy z długimi rękami." Czy ktoś z was jeździ na rozmiarze "S" lub 'M' i może potwierdzić tą opinię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Patrzac na geo tej ramy, faktycznie jest dluga. Na M-ce z 130mm mostkiem, to raczej dla wzrostu ok 190cm. Ewentualnie, tak jak sugeruja ale dla kogos o wybitnie dlugich ramionach. Dla kogos o wzroscie 175cm, ta rama bedzie zdecydowanie za duza. Raczej dla kogos powyzej 180cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cona78 Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Patrzac na geo tej ramy, faktycznie jest dluga. Na M-ce z 130mm mostkiem, to raczej dla wzrostu ok 190cm. Ewentualnie, tak jak sugeruja ale dla kogos o wybitnie dlugich ramionach. Dla kogos o wzroscie 175cm, ta rama bedzie zdecydowanie za duza. Raczej dla kogos powyzej 180cm. Udało mi się zmierzyć z ramą 'S'. 546 długości + mostek 100 okazały się w sam raz na mnie 175/78. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.