Skocz do zawartości

[kask] Author basic czy reflex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

jezdze raczej rekreacyjnie bez żadnych szalenstw drogi asfaltowe ,polne ,leśne! czsem zjade sobie szybciej z jakiejś góry.....do tej pory odkupać w niemalowane nie miałem żadnego grożnego upadku.....jednak postanowiłem kupic kask wydatek nieduży a może zdziałać wiele dobrego! Upatrzyłem sobie 2 modele authora

co powiecie na temat tych kasków?? jak sie sprawują?

osobiscie mam basic`a i jezstem zadowolony.... male sianko, a kask jest ok- leciutki- jedyne uwagi mam co do wentylacji- jak jest bardzo goraco to troszku mogla by byc lepsza, ale generalnie calkiem przyzwoity kask za smieszne pieniadze.

osobiscie mam basic`a i jezstem zadowolony.... male sianko, a kask jest ok- leciutki- jedyne uwagi mam co do wentylacji- jak jest bardzo goraco to troszku mogla by byc lepsza, ale generalnie calkiem przyzwoity kask za smieszne pieniadze.

a jak z trwałością tego kasku??chodzi mi o to czy ten steropian nie ociera sie jakos czy cos podobnego

Nie ma MET-ów za 69 i 99zł, a tyle kosztują omawiane modele Authora. Mam Reflexa, wentylacja bez zarzutu, styropian trzyma się w dobrej formie już drugi sezon (kupiony w marcu 2005), szkoda, że nie ma siatki przeciw owadom. Polecam z całego serca, zwłaszcza za tą cenę.

Pozdrower

P.S. Kask jest OK.

w sumie to masz racje za 100 PLn to nie ma różnicy, trzeba tylko zwrócić uwage na wentylacje i na siatke . ja miałem uvexa z siatka i było ok a teraz mam meta bez siatki i juz kilka razy stawałem i wyciągałem z głowy jakieś świństwo

Jak dla mnie to katalogowe 96zł za reflexa a 135 to duza roznica ;) policz sobie to procentowo ;p. Swoja droga tu sa tanie kaski:

http://www.markus.wroc.pl/sklep/index.php?kid=39

w tamtmym roku kupowalem z tego sklepu meta a-tomo[juz ich nie maja,ale byly za 150zl...chociaz przy modelu tegorocznym[zmienili nazwe, budowa ta sama] to cena juz nie byla by tak atrakcjyjna ...wtedy atomo kosztowal 200zł a teraz identyczny z inna nazwa ok 170]

no i kupilem dzisiaj kask wybrałem AUTHOR BASIC! dosyc dobrze mi lezy na glowie swobodnie sie czuje

co do wykonczenia kasku to nie jest to cud precyzji widac pewne niedociagniecia ale jak za 73 to i tak nie jest zle;) lepszy taki kask niz zadne lub z allegro za 50 zloty jakis wynalazek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...