Oktanek Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam! jezdze raczej rekreacyjnie bez żadnych szalenstw drogi asfaltowe ,polne ,leśne! czsem zjade sobie szybciej z jakiejś góry.....do tej pory odkupać w niemalowane nie miałem żadnego grożnego upadku.....jednak postanowiłem kupic kask wydatek nieduży a może zdziałać wiele dobrego! Upatrzyłem sobie 2 modele authora co powiecie na temat tych kasków?? jak sie sprawują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nygol Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 osobiscie mam basic`a i jezstem zadowolony.... male sianko, a kask jest ok- leciutki- jedyne uwagi mam co do wentylacji- jak jest bardzo goraco to troszku mogla by byc lepsza, ale generalnie calkiem przyzwoity kask za smieszne pieniadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Ja mam reflexa i ma praktycznie te same zalety co basic ale eliminuje jego jedyna wade- wlasnie wentylacje, jestem bardzo zadowwlony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edir Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...=3748&hl=reflex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 osobiscie mam basic`a i jezstem zadowolony.... male sianko, a kask jest ok- leciutki- jedyne uwagi mam co do wentylacji- jak jest bardzo goraco to troszku mogla by byc lepsza, ale generalnie calkiem przyzwoity kask za smieszne pieniadze. a jak z trwałością tego kasku??chodzi mi o to czy ten steropian nie ociera sie jakos czy cos podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 na lato jest ważnna ilość otworów wentylacyjnych - zobacz jeszcze MET z dolnej półki są w podobnej cenie a o klasę wyżej witt2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Nie ma MET-ów za 69 i 99zł, a tyle kosztują omawiane modele Authora. Mam Reflexa, wentylacja bez zarzutu, styropian trzyma się w dobrej formie już drugi sezon (kupiony w marcu 2005), szkoda, że nie ma siatki przeciw owadom. Polecam z całego serca, zwłaszcza za tą cenę. Pozdrower P.S. Kask jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ALE SĄ NIEWIELE DROŻSZE od 139 PLN http://www.velo.com.pl/met/met_sport/metsport_06.htm a na alegro mozna dostać taniej a met to met ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Może i MET, ale z kiepską wentylacją i bez daszka. Nie wygląda zachęcająco, ale to oczywiście subiektywna opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 w sumie to masz racje za 100 PLn to nie ma różnicy, trzeba tylko zwrócić uwage na wentylacje i na siatke . ja miałem uvexa z siatka i było ok a teraz mam meta bez siatki i juz kilka razy stawałem i wyciągałem z głowy jakieś świństwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Jak dla mnie to katalogowe 96zł za reflexa a 135 to duza roznica policz sobie to procentowo ;p. Swoja droga tu sa tanie kaski: http://www.markus.wroc.pl/sklep/index.php?kid=39 w tamtmym roku kupowalem z tego sklepu meta a-tomo[juz ich nie maja,ale byly za 150zl...chociaz przy modelu tegorocznym[zmienili nazwe, budowa ta sama] to cena juz nie byla by tak atrakcjyjna ...wtedy atomo kosztowal 200zł a teraz identyczny z inna nazwa ok 170] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 ale na alegro mozna meta znaleźć taniej i są to produkty z podobnej grupy cenowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 no i kupilem dzisiaj kask wybrałem AUTHOR BASIC! dosyc dobrze mi lezy na glowie swobodnie sie czuje co do wykonczenia kasku to nie jest to cud precyzji widac pewne niedociagniecia ale jak za 73 to i tak nie jest zle;) lepszy taki kask niz zadne lub z allegro za 50 zloty jakis wynalazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.