stanleypaw Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Zakupiłem właśnie rower z hamulcami hope. Jest to mój pierwszy rower z hamulcami tarczowymi. Chciałbym prosić o pomoc w jaki sposób je wyregulować.o ile w przednim hamulcu klocki ustawione są prawidłowo w pewnym odstępie od tarczy, o tyle z tyłu tarcz bardzo ciasno chodzi przy klockach i mam wrażenie że minimalnie je obciera. Jak można odsunąć klocki od siebie aby tarcza luźniej chodziła? Dodaje zdjęcie hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 wkładasz coś płaskiego między klocki i rozpychasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Poprzednio odkręcając zacisk od ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Samo rozepchanie tłoczków nic nie da tak naprawdę, bo jeżeli chodzi o to ze oba klocki są za blisko tarczy to cofniecie ich pomoże do pierwszego hamowania i wrócą na swoją pozycje to możne świadczyć o kilku rzeczach: - płynu w układzie jest za duzo - układ a raczej sam zacisk może być lekko zapowietrzony. Jeżeli tylko jeden z klocków jest za blisko odkręca sie zacisk i go reguluje. http://blog2kolka.pl/2011/10/11/regulacja-hamulcow-tarczowych-hydraulicznych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanleypaw Napisano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Chyba najlepiej będzie jaksię udam do jakiegoś serwisu z tą sprawą. Ale dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 W serwisie zrobią taaaaaakie oczy na widok Hope'a i tyle z tego będzie W miarę możliwości proponuję samemu rozkręcić zacisk, przesmarować - masz pewność, że będzie to zrobione jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Mogę ci zmartwić to także może być oznaka powoli umierającej membrany ... http://www.forumrowerowe.org/user/143491-ghostwrc/ on bodajże ma te hamulce, napisz i sie zapytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.