Skocz do zawartości

[buty] jakie pierwsze zatrzaskowe

Maciek226

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chce kupić buty spd , na pewno nie chce shimano ze względu na nieodpowiadającą mi ich budowe .

na razie znalazłem na allegro northwave lizzard z 3 rzepami za 250 zł , a w sklepie w rzeszowie zaoferowali mi diadore carbon trail za 350 zł 2 rzepy i klamra .

czy warto zainwestować w klamre ?? co wy polecacie?

czy warto zainwestować w klamre ??

Jeśli chcesz jeździć bardziej ambitnie, jakieś zawody, maratony, to warto dopłacić do klamry. Jeśli rekreacyjnie, to trzy rzepy spokojnie wystarczą. Mam buty z oboma systemami, Shimano z klamrą i Specialized na 3 rzepy (model Sport MTB). Te Spece są dla mnie dużo wygodniejsze, dlatego też częściej w nich jeżdżę - używam już drugiej pary, a Shimano ciągle mam te same :)

• 2 tygodnie później...

Kiedyś miałem diadory z carbonem i klamrą i były to super buty. Jednocześnie sztywne i wygodne i trwałe (niestety rozwaliłem je przy usuwaniu starych bloków które nie chciały się odkręcić), także diadory z własnego doświadczenia polecam. Miałem też tanie shimano i pearl izumi i też były ok.

• 2 tygodnie później...

witam

chce kupić buty spd , na pewno nie chce shimano ze względu na nieodpowiadającą mi ich budowe .

na razie znalazłem na allegro northwave lizzard z 3 rzepami za 250 zł , a w sklepie w rzeszowie zaoferowali mi diadore carbon trail za 350 zł 2 rzepy i klamra .

czy warto zainwestować w klamre ?? co wy polecacie?

zobacz na allegro buty Louis Garneau MONTE MTB, z klamra i 2 rzepami znajdziesz po sezonie dobre ceny,

klamra lepsza od rzepów bo dłuzej wytrzyma w błocie , deszczu etc. rzepy po jednym dlugim sezonie moga juz tak nie trzymac stopy jak klamra.

Sam posiadam te buty i bardzo sobie chwale :) klamra zawsze trzyma jak trzeba :)

zobacz na allegro buty Louis Garneau MONTE MTB, z klamra i 2 rzepami znajdziesz po sezonie dobre ceny,

klamra lepsza od rzepów bo dłuzej wytrzyma w błocie , deszczu etc. rzepy po jednym dlugim sezonie moga juz tak nie trzymac stopy jak klamra.

Sam posiadam te buty i bardzo sobie chwale :) klamra zawsze trzyma jak trzeba :) do tego są bardzo wygodne i mają bardzo sztywną podeszwę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...