Seba4 Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 jak sobie założę zębatkę 22 i na tył 34 to też podjadę ale to się mija z celem kupowania takiego roweru...
RafalSBK Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 no nieźle mi się udało tylko pod 5 schodków wjechać i to z rozpędu
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Października 2013 Mod Team Napisano 19 Października 2013 ... a ja powtarzam za Tobo. Zajrzyj na EMTB. Bo nie wszystko w rowerowaniu musi mieć sens a o pewnych opcjach to się filozofom nie śniło... Szacunek... I.
beardman Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Ja to bym chciał zobaczyć "tour de Pologne" na fullach. To by był widok..
piciu432 Napisano 19 Października 2013 Autor Napisano 19 Października 2013 A może ktoś z pozniania jest ? I może coś w okolicy polecić jakiś sklep
piciu432 Napisano 20 Października 2013 Autor Napisano 20 Października 2013 http://allegro.pl/kona-stinky-six-unikat-xtr-fox-55-avid-enduro-i3630201316.html Możecie powiedzieć coś na temat roweru, ile mógł bym za niego dać bo 6,5 to trochę dużo. Rowerem mogę się przejechać i obejrzeć.
beardman Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 W zasadzie to raczej nie ma się do czego przyczepić. Widać, że składała go osoba, która doskonale wiedziała jakiego sprzętu potrzebuje. Co do ceny to zawsze można się targować. Czy jest wart tej ceny? Nowego za tą sumę na takim osprzęcie na pewno nie kupisz. Jeżeli jest w takim stanie jak sprzedający opisuje to wg mnie warto. Ciekaw jestem tylko czy ta sztyca nie łapie luzów. P.S. Co do niedziałającej blokady w amorze to prawdopodobnie dali za mało oleju przy serwisie albo nie napompowali małej komory powietrznej (trza mieć przejściówkę specjalną do pompki). Sam mam tst2 i jest to dość częsta praktyka. Jak dasz mniej oleju niż zaleca producent to amor jest czulszy ale pozbywasz się blokady. Rzecz do "naprawienia" jeśli chcesz mieć blokadę. Nie mówię, ze tak jest na 100% ale jak amor był w serwisie to pewno tak było. Pozdrawiam
piciu432 Napisano 20 Października 2013 Autor Napisano 20 Października 2013 Dzięki, sztyce wymienię bo troche wygląda jak z komuny, a powie mi ktoś co to za drążek idzie od ramy do hamulca, nie mam zielonego pojęcia o co bieg
RafalSBK Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Pływający zacisk hamulca, niektóre kony miały takie cuś. Chodzi o to aby hamowanie nie miało wpływu na prace zawiechy
tobo Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Dzięki, sztyce wymienię bo troche wygląda jak z komuny, a powie mi ktoś co to za drążek idzie od ramy do hamulca, nie mam zielonego pojęcia o co bieg Ta sztyca to regulowany "niezbędnik" prawdziwego roweru enduro.
beardman Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Regulowane sztyce to całkiem ciekawy patent. Jeśli działa i zdecydujesz się na ten rower to się jej nie pozbywaj bo szkoda zwłaszcza, że nowa to koszt min. 500-600zł. Sam mam taką innej firmy (Kind Shock) i stąd moje wcześniejsze pytanie o luzy. Moja już złapała małe boczne luzy ale dostałem go niejako w prezencie z używaną ramą, więc nie narzekam. P.S. A wygląda nieciekawie bo oryginalna osłona neoprenowa (taka "szmatka") nie zdawała egzaminu i ludzie zastępowali ją takimi karbowanymi gumkami. Nie zmienia to w żadnym stopniu funkcjonalności.
tobo Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Mój KS miał małe luzy i nie powiększyły się one. Mój Reverb również ich dostał jednak w obu przypadkach w czasie jazdy nie są wyczuwalne.
beardman Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Ja mam luzy boczne tzn mogę czubkiem siodełka poruszać na boki +/- 0,5cm. Specjalnie mi to nie przeszkadza ale jednak jest.
sivydym Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Szukałem po cenie i skoku, bo wzrostu nie podałeś, ale to nie jedyny sklep z dobrymi cenami teraz, więc za 6k pln już coś ciekawego można kupić. http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/kona-entourage-suspension-bike-2012/rp-prod95371
piciu432 Napisano 22 Października 2013 Autor Napisano 22 Października 2013 Witam, znalazłem coś ciekawego i nie wiem czy to nie będzie najlepsza opcja http://www.arkus.sklep.pl/rower-kellys-tyke-2013-p-5469.html Jak wiadomo Fox się ceni, no nie wiem jakie zdanie specjalistów na ten temat ;D
Sol Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Jeżeli chcesz mieć naprawdę porządną ramę do tyrania, to zainteresuj się tym http://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=2769
marcin_ostrów Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Ty się zdecyduj co chcesz , bo np ten Tyke to nawet nie stał koło lekkiego FR/DH
piciu432 Napisano 22 Października 2013 Autor Napisano 22 Października 2013 Ty się zdecyduj co chcesz , bo np ten Tyke to nawet nie stał koło lekkiego FR/DH Wiem wiem Panie, ale czy to by nie było dobre do polatania po lesie
marcin_ostrów Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Do polatania po lesie tak , górki tak, 10km do domu jak najbardziej , bajkpark tak, nawet dwa razy : pierwszy i ostatniM
kzielu Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 Wiem wiem Panie, ale czy to by nie było dobre do polatania po lesie To jest rower ktory powinienes kupic to jezdzenia po lesie. Kupowac FRowego roweru z opisu tego jak jezdzisz nie ma najmniejszego sensu. Gorka w lesie to nie jest lekkie DH....
human Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Jesli rower Enduro za ta cene to polski Kross jest ciekawa opcja. Calkiem dobry stosunek cena/jakosc. http://www.kross.pl/pl/2014/enduro/moon-v1 Polecam rowniez zajrzec na strone Canyona - chyba nie ma drugiej firmy ktora oferuje taki sprzet za relatywnie niska cene. Tylko nie wiem czy za ok. 6 tys. zlotych cos tam znajdziesz. Sam u nich zamowilem wlasnie model Strive.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.