Skocz do zawartości

[Szukam pomocników] "Praca" przy stronie/blogu/giełdzie rowerowej

Misiek^^

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Bez owijania w bawełnę i  zbędnych wstępów:

Szukam osoby (osóB) chętnych do współtworzenia pewnego projektu internetowego. Będzie polegać mniej więcej na wyszukiwaniu atrakcyjnych ofert z allegro, ebay itp. I wklejaniu ich na ‘bloga’. Chcę się skupić tylko na całych rowerach. Odpuszczam części, odzież itd.

Jaki tego cel?

Ano taki, że po pewnym czasie będziemy mieli pokaźnych rozmiarów bazę/archiwum ofert, które dadzą pogląd na rynek, trendy i ceny rowerów. Głównym celem jest jednak obieg informacji. Każdy chyba dobrze wie, że znalezienie fajnej oferty w sieci to mozolna praca. Jeśli byłoby nas kilka osób, myślę, że ułatwilibyśmy znalezienie roweru wielu bikerom.

Projekt oczywiście niekomercyjny (no chyba, że zacznie się mocno kręcić i będą chętni na reklamowanie się, czego nie wykluczam).

Aby uściślić: Szukam kogoś, kto często przegląda serwisy ogłoszeniowe i ogarnia w podstawowym stopniu komputer i publikowanie w sieci. Szukam max 2 osób na start. Serwery, domeny, stronę techniczną ogarnę sam. Praca osoby która się zgłosi poza znajdowaniem ofert polegać będzie stricte na ctrl+c i ctrl+v. Dodanie jednego roweru to około 5min. klikania po uprzednim znalezieniu go.

Jeśli chciałbyś/chciałabyś włączyć się w ten projekt – proszę o PW z przykładowym rowerem i z uzasadnieniem dlaczego jest wart pokazania szerszemu gronu odbiorców.

Napisano

Jeżeli można dodać opinie. To chętnie ją dodam. Wg mnie mógłbyś jeszcze dodać oprócz całych rowerów części a dlaczego?
Bo dużo osób ma już rowery i po co im kolejne. Części by też szybko schodziły jak by były w dobrej cenie. To jest moja opinia. Możesz się z nią nie zgadzać.

Napisano

W przypadku części problem jest taki, że jest tyle kategorii do ogarnięcia i tyle ogłoszeń do przekopania, że nie warty tej pracy jest ewentualny zysk użytkownika. Powstałby klon allegro z ogłoszeniami allegro. Na rowerach zysk jest duży a ciekawych ofert stosunkowo niedużo. Chciałbym publikować MAX 3 dziennie.

Jeśli macie jakieś pomysły co do funkcjonowania strony - piszcie, będę wdzięczny. Może akurat się do czegoś przekonam. 

pozdrower! :)

Napisano

Dla ciekawych formy prezentacji rowerów:

http://roweroweokazje.blogspot.com/

Uruchomiłem na blogspocie (który mnie niemało wkurza) pierwszą wersję bloga. Dopóki będę się w to bawił sam, nie inwestuje kasy i wrzucam rowerki tam.

Oczywiście w dzisiejszych czasach nie obędzie się bez: https://www.facebook.com/roweroweokazje

Jeśli komuś pomysł się podoba, zapraszam do lajkowania :)

Napisano

Pomysł wziął się stąd, że w sumie to sam sobie teraz roweru szukam :) Wrzucam takie na których się znam. Jeśli ktoś chciałby mi pomóc a zna się na konkretnych typach rowerów, nie widzę przeciwwskazań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...