Misiek^^ Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Cześć! Bez owijania w bawełnę i zbędnych wstępów:Szukam osoby (osó chętnych do współtworzenia pewnego projektu internetowego. Będzie polegać mniej więcej na wyszukiwaniu atrakcyjnych ofert z allegro, ebay itp. I wklejaniu ich na ‘bloga’. Chcę się skupić tylko na całych rowerach. Odpuszczam części, odzież itd. Jaki tego cel? Ano taki, że po pewnym czasie będziemy mieli pokaźnych rozmiarów bazę/archiwum ofert, które dadzą pogląd na rynek, trendy i ceny rowerów. Głównym celem jest jednak obieg informacji. Każdy chyba dobrze wie, że znalezienie fajnej oferty w sieci to mozolna praca. Jeśli byłoby nas kilka osób, myślę, że ułatwilibyśmy znalezienie roweru wielu bikerom. Projekt oczywiście niekomercyjny (no chyba, że zacznie się mocno kręcić i będą chętni na reklamowanie się, czego nie wykluczam). Aby uściślić: Szukam kogoś, kto często przegląda serwisy ogłoszeniowe i ogarnia w podstawowym stopniu komputer i publikowanie w sieci. Szukam max 2 osób na start. Serwery, domeny, stronę techniczną ogarnę sam. Praca osoby która się zgłosi poza znajdowaniem ofert polegać będzie stricte na ctrl+c i ctrl+v. Dodanie jednego roweru to około 5min. klikania po uprzednim znalezieniu go. Jeśli chciałbyś/chciałabyś włączyć się w ten projekt – proszę o PW z przykładowym rowerem i z uzasadnieniem dlaczego jest wart pokazania szerszemu gronu odbiorców.
marcinek1992 Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Jeżeli można dodać opinie. To chętnie ją dodam. Wg mnie mógłbyś jeszcze dodać oprócz całych rowerów części a dlaczego?Bo dużo osób ma już rowery i po co im kolejne. Części by też szybko schodziły jak by były w dobrej cenie. To jest moja opinia. Możesz się z nią nie zgadzać.
Misiek^^ Napisano 19 Października 2013 Autor Napisano 19 Października 2013 W przypadku części problem jest taki, że jest tyle kategorii do ogarnięcia i tyle ogłoszeń do przekopania, że nie warty tej pracy jest ewentualny zysk użytkownika. Powstałby klon allegro z ogłoszeniami allegro. Na rowerach zysk jest duży a ciekawych ofert stosunkowo niedużo. Chciałbym publikować MAX 3 dziennie. Jeśli macie jakieś pomysły co do funkcjonowania strony - piszcie, będę wdzięczny. Może akurat się do czegoś przekonam. pozdrower!
Misiek^^ Napisano 21 Października 2013 Autor Napisano 21 Października 2013 Dla ciekawych formy prezentacji rowerów: http://roweroweokazje.blogspot.com/ Uruchomiłem na blogspocie (który mnie niemało wkurza) pierwszą wersję bloga. Dopóki będę się w to bawił sam, nie inwestuje kasy i wrzucam rowerki tam. Oczywiście w dzisiejszych czasach nie obędzie się bez: https://www.facebook.com/roweroweokazje Jeśli komuś pomysł się podoba, zapraszam do lajkowania
nieborak Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 Tylko takie pro planujsze wrzucać czy np. jakieś ciekawe kozy, stare szoski itp.?
Misiek^^ Napisano 21 Października 2013 Autor Napisano 21 Października 2013 Pomysł wziął się stąd, że w sumie to sam sobie teraz roweru szukam Wrzucam takie na których się znam. Jeśli ktoś chciałby mi pomóc a zna się na konkretnych typach rowerów, nie widzę przeciwwskazań.
Misiek^^ Napisano 25 Października 2013 Autor Napisano 25 Października 2013 Strona troszeczkę zmieniła image. Dodałem też dziś dwa nowe rowery, w tym jeden z forum. Dorzuciłem również like-boxa. Ruch póki co niewielki ale nie od razu Rzym zbudowano. Pomocników szukam w dalszym ciągu http://roweroweokazje.blogspot.com/
Mod Team Pixon Napisano 30 Października 2013 Mod Team Napisano 30 Października 2013 Trzymamy kciuki masło za rozkręcenie strony!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.