bikemaniak22 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam Potrzebuje porady od obecnych tutaj forumowiczów i użytkowników w/w produktów tych marek jak i będących w temacie i mających styczność z takimi hamulcami. Obecnie mam hample czterotłoczkowe XT-br 755.z tarczami AVIDa 203 i 185mm... Działaja ok ale waga ich jest odczuwalna(cały/e 2kpl z tarczami około1.5kg) ,a składam kolejny rowerek i zastanawiam się nad wyborem.Oczywiście bardzo duże ma znaczenie siła hamowania,waga, niska awaryjność. Chciałbym się zmieścić w kwocie +/- 500zł za używkę i myślalem nad Magura Marta ,albo Luise lub MT/,Formula ORO k24 lub pochodne noo i może z HOPE bo shimano do mnie nie przemawia jak i AVID /HAYES (Przejechałem się rowerkiem z hamplami AVID Elixir3 i przy naciśnięciu przedniej klamki jednym palcem prawie wyrwało mnie z butów)ze względu na słabszą jakość produktów. Proszę o podpowiedż(podpowiem że lubię jak przednie koło zblokuje jednym palcem....jak w poczciwych V-brakeach XT/XTR)użytkowników w co warto zainwestować. Z góry dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 18 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2013 sporo tego masz na forum więc nie widzę sensu wałkowania na okrągło tego samego zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.