Skocz do zawartości

[rower] Radon ZR Team 29 7.0 - górska koza?

michaus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :)

jestem nowy na tym forum.

Kilka lat nie jeździłem na rowerze. Mój leciwy falcon, chyba pozostanie już tylko do jazdy z fotelikiem córki. Ja zaś szukam czegoś nowego, co posłuży mi do jazdy głównie po lesie, teren nadrzeczny, czasem góry.

Zainteresowałem się rowerem jak w temacie ( http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a108316/zr-team-29-7-0-black-edition.html )

mam jednak kilka wątpliwości i chciałem was prosić o radę:

1. Czy w obecnych dostępnych na rynku MTB 29 ten w przedziale cenowym 3 - 3,5 tyś zasługuje na uwagę, czy można dotac coś lepszego bądz porównywalnego tanszego?

2. Mam wzrost 180 i 83cm od ziemi do kroku. Z racji tego, że nie mogę się do roweru przymierzyc zastanawiam sie też nad rozmiarem ramy 18'' czy 20". - rozmiary w linku który załączyłem.

3. I naiważniejsza sprawa - z geometrii ramy wygląda jakby pozycja na rowerze nie była zbyt "leżąca" a wyprostowana. Czy ktoś się do tej ramy przymierzał na kołach 29, Obawiam się, że rama ala "koza" nie przypasuje mi.

Czy ktoś z kolegów i koleżanek jeżdzi już takim rowerem?

Pozdrawiam i dziekuję za każdą pomoc.

M.

Napisano

1. Stosunek cena/jakość jest bardzo dobry, lepszego osprzętu za te pieniądze raczej nie dostaniesz.

2. Tylko i wyłącznie 18".

3. Poczytaj wątek "Pokaż twojego 29era" kilka tych rowerów tam widziałem.

Napisano

1. Stosunek cena/jakość jest bardzo dobry, lepszego osprzętu za te pieniądze raczej nie dostaniesz.

2. Tylko i wyłącznie 18".

3. Poczytaj wątek "Pokaż twojego 29era" kilka tych rowerów tam widziałem.

Dzięki za konkrety. Też skłaniałem się do 18''.

Przejżałem wątek pod kątem tego modelu i chyba się na niego zdecyduję..

Zastanwia mnie jeszcze jak ten rower prezentuje się w jeździe w jakims terenie, na stronach widziałem tylko zdjęcia "studyjne", jak wygląda na nim pozycja rowerzysty? (Czy bardzo wyprostowana)

Napisano

Przy 180 cm 18" to będzie stosunkowo krótka rama, w każdym bądź razie dla mnie przy 182 cm była by za krótka, nie można się wyciągnąć ...

Napisano

Przy 180 cm 18" to będzie stosunkowo krótka rama, w każdym bądź razie dla mnie przy 182 cm była by za krótka, nie można się wyciągnąć ...

Wiesz, obawiam się jeśli chodzi o 20", że będzie za wysoka przy tych kołach (29) i przy konieczności podparcia się nogą na nierównym terenie "może zaboleć".

Przymierzałem sie do 19" cube acid (podobna geometria), i była już prawie "na styk"

Napisano

No właśnie tu jest problem, 18" za krótka a 20" za wysoka i do tego duży rozstaw kół :whistling: np. dla mnie nie odeszła by żadna ... ale może dla Ciebie 18" będzie ok.

Napisano

No właśnie tu jest problem, 18" za krótka a 20" za wysoka i do tego duży rozstaw kół :whistling: np. dla mnie nie odeszła by żadna ... ale może dla Ciebie 18" będzie ok.

Już klamka zapdła.

Zamówiona 18" :)

CZekam do grudnia na dostawę. na pewno napisze swoje wrażenia.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...