michaus Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Witam wszystkich jestem nowy na tym forum. Kilka lat nie jeździłem na rowerze. Mój leciwy falcon, chyba pozostanie już tylko do jazdy z fotelikiem córki. Ja zaś szukam czegoś nowego, co posłuży mi do jazdy głównie po lesie, teren nadrzeczny, czasem góry. Zainteresowałem się rowerem jak w temacie ( http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a108316/zr-team-29-7-0-black-edition.html ) mam jednak kilka wątpliwości i chciałem was prosić o radę: 1. Czy w obecnych dostępnych na rynku MTB 29 ten w przedziale cenowym 3 - 3,5 tyś zasługuje na uwagę, czy można dotac coś lepszego bądz porównywalnego tanszego? 2. Mam wzrost 180 i 83cm od ziemi do kroku. Z racji tego, że nie mogę się do roweru przymierzyc zastanawiam sie też nad rozmiarem ramy 18'' czy 20". - rozmiary w linku który załączyłem. 3. I naiważniejsza sprawa - z geometrii ramy wygląda jakby pozycja na rowerze nie była zbyt "leżąca" a wyprostowana. Czy ktoś się do tej ramy przymierzał na kołach 29, Obawiam się, że rama ala "koza" nie przypasuje mi. Czy ktoś z kolegów i koleżanek jeżdzi już takim rowerem? Pozdrawiam i dziekuję za każdą pomoc. M.
panSocjolog Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 1. Stosunek cena/jakość jest bardzo dobry, lepszego osprzętu za te pieniądze raczej nie dostaniesz. 2. Tylko i wyłącznie 18". 3. Poczytaj wątek "Pokaż twojego 29era" kilka tych rowerów tam widziałem.
michaus Napisano 19 Października 2013 Autor Napisano 19 Października 2013 1. Stosunek cena/jakość jest bardzo dobry, lepszego osprzętu za te pieniądze raczej nie dostaniesz. 2. Tylko i wyłącznie 18". 3. Poczytaj wątek "Pokaż twojego 29era" kilka tych rowerów tam widziałem. Dzięki za konkrety. Też skłaniałem się do 18''. Przejżałem wątek pod kątem tego modelu i chyba się na niego zdecyduję.. Zastanwia mnie jeszcze jak ten rower prezentuje się w jeździe w jakims terenie, na stronach widziałem tylko zdjęcia "studyjne", jak wygląda na nim pozycja rowerzysty? (Czy bardzo wyprostowana)
Rulez Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Przy 180 cm 18" to będzie stosunkowo krótka rama, w każdym bądź razie dla mnie przy 182 cm była by za krótka, nie można się wyciągnąć ...
michaus Napisano 19 Października 2013 Autor Napisano 19 Października 2013 Przy 180 cm 18" to będzie stosunkowo krótka rama, w każdym bądź razie dla mnie przy 182 cm była by za krótka, nie można się wyciągnąć ... Wiesz, obawiam się jeśli chodzi o 20", że będzie za wysoka przy tych kołach (29) i przy konieczności podparcia się nogą na nierównym terenie "może zaboleć". Przymierzałem sie do 19" cube acid (podobna geometria), i była już prawie "na styk"
Rulez Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 No właśnie tu jest problem, 18" za krótka a 20" za wysoka i do tego duży rozstaw kół np. dla mnie nie odeszła by żadna ... ale może dla Ciebie 18" będzie ok.
michaus Napisano 25 Października 2013 Autor Napisano 25 Października 2013 No właśnie tu jest problem, 18" za krótka a 20" za wysoka i do tego duży rozstaw kół np. dla mnie nie odeszła by żadna ... ale może dla Ciebie 18" będzie ok. Już klamka zapdła. Zamówiona 18" CZekam do grudnia na dostawę. na pewno napisze swoje wrażenia. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.