makaron Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 no i stało się kupiłem wreszcie komplet do złożenia kółka na tył : piasta novatec, kaseta sram 5.0, szprychy mach i obręcz mach 1..no i tak teraz siedzę w domku i myślę, czy aby ta obręcz to dobry wybór no niby dałem za nią o 40 plnów mniej niż kosztują oficjalnie, ale czy wytrzyma w lesie pod kolesiem o wadze w 95kg???? no własnie moze ktoś już miał ten sprzęcik i moze podzieli się doświadczeniami, na ile te obręcze pozwalają :034: bo mnie wapliwośc zżera :025: dodam tylko, że oponka z tyłu bedzie szeroka (2.25 ) więc moze to obręcz trochę uchroni. czekam na opinie, bo może jeszcze zmienie zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Mach1 to firma produkująca obręcze i szprychy (ich strona: www.mach1.fr). Napisz jaki model kupiłeś. Ja swego czasu jeździłem 1.5 sezonu na Mach1 Tequila (obecnie nie ma ich na stronce, ale to był taki profil jak MX) i to były bardzo dobre obręcze. Cały ten okres wytrzymały bez centrowania, mimo przeróżnych przygód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Miałem kiedyś model Tequila. Przyznam, że katowałem je ostro, przeżyły kilka maratonów, kilkanaście wyścigów XC. W sumie 2 sezony. Sprzedałem całe koła złożone na tych obręczach i podejrzewam, że osoba która je zakupiła jeździ na nich do dziś. Bardzo mocne ale i dość ciężkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makaron Napisano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witaj Bendus!!Ziom to ja od ciebie w lutym ramkę kupiłem no i po malowaniu jest boska, hehehe! fobry deal ogólnie wracając do obręczy, kurcze: http://www.mach1.fr/rims2_en.php?nom=vtt_210 >>>>to jest ta! jak pisza na stronce cross itouring...cholera, że też ni widziałem tego wczesniej z drugiej strony skoro piszecie że firma robi dobre moedele to moze jednak da rade...hmmm potestuję, zobaczę i albo bedę happy albo wielce maaaaaaaaaad!!! BTW co o niej myslicie???? dodam, że to model podwójnie kapslowany!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 tam jest cross-country czyli XC pownna spokojnie wytrzymać dość ostrą jazde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.