gowkiel Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam. Prosiłbym o pomoc w wybraniu spodni rowerowych na okres jesień-zima. Mam uzbierane 300zł i chciałbym tę kwotę przeznaczyć na obcisłe spodnie ( z wkładką ) na okres jesień-zima. Jestem otwarty na państwa sugestie, oczywiście mam na oku 2 pary spodni : http://www.alerower.pl/p2081,rajtuzy-shimano-performance-z-wkladka.html oraz http://www.endurastore.pl/spodnie_thermolite%C2%AE_tights__2013,44,127.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Spodnie z Endury nie mają wkładki, chyba że źle przeczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Dopiero E5019P (to P) mają wkładkę 600-series (czyli dość wysoką). http://www.dobrerowery.com/endurathermolitetightszwkladkae5019p-p-11504.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Jeśli spodnie mają być używane zimą przy rzeczywiście niskich temperaturach to powinny mieć jakąś membranę z przodu. Zdecydowanie lepsze będą spodnie z szelkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Z tego zakresu cenowego celowałbym właśnie w endure lub np takie od vitesse http://sklep.vitesse.pl/product/proline-spodnie-zimowe/ .No i tak jak kolega wyżej pisał,lepsze będą spodnie z szelkami choćby dlatego że nie będą się zsuwać i zakryją ci nerki co w okresie jesienno-zimowym jest szczególnie ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fufilut Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 przejrzyj ofertę pearl izumi i gore bike wear, mają fajne zimowe leggi. tylko z rozmiarówką uważaj - rok temu zamówiłam gore bike wear z windstopperem i się rozjechały z rzeczywistością o jakieś dwa rozmiary. brałam xs, a przyszło coś jak s/m + wkładka odstająca z tyłu jak kaczy kuper. ;] w tym roku kupiłam pearl izumi i aż się boję, co przyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 przejrzyj ofertę gore bike wear, mają fajne zimowe leggi. tylko z rozmiarówką uważaj - rok temu zamówiłam gore bike wear z windstopperem A gdzie można za trzysta złotych (bo taki jest budżet autora wątku) kupić spodnie Gore z windstopperem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Mogę potwierdzić, że spodnie z membraną dadzą zdecydowanie lepszy komfort termiczny jednaj jeśli masz zamiar jeżdzić także przy silnych mrozach to kombinacja: bielizna termiczna+spodnie polarowe+spodnie wierzchnie ( np. bojówki) zdecydowanie wygrywa. Opcja spodni z szelkami nie jest konieczna gdyż przy ubieraniu się na cebulkę kolejne warstwy góra-dół nawzajem nachodzą na siebie i w ogóle nie występuje możliwość odkrytych nerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Podepnę się pod temat...Czy korzystał ktoś może ze spodni zimowych Stanteks z membraną? Jak jest z ich jakością wykonania, trwałością i zakresem temperaturowym? Potrzebuję czegoś poniżej zera stopni, kilka dni temu jechałem wieczorem przy -1, może -2 stopniach i spodnie z lycry + spodnie ocieplane wydawały się dawać radę w trakcie jazdy (zimno tylko przez chwilę na początku, potem przez ponad 2godziny w porządku), ale po powrocie do domu uda piekły i mówiły dość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 A co napisałem powyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Przy silnych mrozach jeździć nie mam zamiaru (kapitulacja zapewne około -10) więc kombinacja alpejska mnie nie interesuje, a co do spodni z membraną to widzę, że polecasz ogólnie, ale pytam o ten konkretny model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Podepnę się pod temat... Czy korzystał ktoś może ze spodni zimowych Stanteks z membraną? Jak jest z ich jakością wykonania, trwałością i zakresem temperaturowym? Potrzebuję czegoś poniżej zera stopni, kilka dni temu jechałem wieczorem przy -1, może -2 stopniach i spodnie z lycry + spodnie ocieplane wydawały się dawać radę w trakcie jazdy (zimno tylko przez chwilę na początku, potem przez ponad 2godziny w porządku), ale po powrocie do domu uda piekły i mówiły dość Przy gaciach z membraną na przodzie 2 sprawy istotne: - najlepiej kupować to, co można przymierzyć - membrana jest nierozciągliwa, więc z dopasowaniem trudniej niż przy lycrach/superrubaixach/itp, - co do gaci z aukcji - jeżeli nie mają suwaka z przodu (bywają tez spodnie z suwakiem z boku) to ich zakładanie będzie mordęgą (chyba, że kupisz luźne = niedopasowane w pasie), pomijam fakt, że odcedzenie kartofelków w trasie będzie wymagało niezłej gimnastyki - powód opisany w pkt 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Z tym suwakiem to fakt, już w ocieplanych spodniach z decathlonu sięgających dość wysoko muszę wykonywać niezłą ekwilibrystykę celem odcedzenia kartofelków... Za to chwilka googlowania pokazała, że mogę je przymierzyć 5km od domu i kupić nawet ciut taniej, więc w ciągu kilku dni, nawet jeśli nie kupię to zdam relację z przymierzania, zwłaszcza, że wg tabeli powinienem brać XL, a normalne ciuchy noszę L/M... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 a co do spodni z membraną to widzę, że polecasz ogólnie, ale pytam o ten konkretny model... Oczywiście, że tak. Zanim zacznę coś polecać to muszę ów produkt przetestować w wielu warunkach a to może potrwać nawet kilka sezonów a po tak długi czasie może już nie być na rynku nie tylko danego modelu co może nie istnieć zarówno sklep jak i producent. Ps. Wkurzają mnie ludzie, którzy nabyli jakąś rzecz, zrobili w niej lajtową rundkę dookoła parku i będąc w pełni zadowoleni od razu polecają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 No to polecam takie: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_na_szelkach_ocieplane2.html używam 2 sezon ciepłe z wygodna wkładka fajnie się zakładają dzięki suwakom w nogawkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam, Ja jeżdze w takiej konfiguracji. Połowe zeszłego sezonu i od razu jak sie zaczął chłód i sobie chwale. Nie poce sie a w kazdym razie nie mam kontaktu z potem. Póki co pod kurtke tylko koszulka z decathlonu na krótki rękaw i jest ciepło. Zamówiłem już kominarke tez od Stanteksa. Trzeba wspierać naszych http://allegro.pl/spodnie-ocieplane-do-pasa-coolmax-stanteks-roz-xl-i3750671839.html + http://allegro.pl/kurtka-rowerowa-stanteks-membrana-windstop-roz-l-i3721662063.html + http://allegro.pl/czapka-ocieplana-pod-kask-stanteks-membrana-l-xl-i3684616963.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Ja kupiłem gacie, które na allegro zaczynają się od 140 zł (nie daje linków żeby nie było), wtedy wydałem na nie chyba trochę więcej, nie ważne. Spodnie są rewelacyjne, jazda przy -15 na lajcie. Na wkładkę nie narzekam. Za tę cenę rewelacja. Chyba, że ktoś potrzebuje markowych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 http://www.mikesport.pl/biemme-energy-zimowe-spodnie-rowerowe-wkladka-fx-08.html Jeżdżę od 2 sezonów w zime i są super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 1 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Rogelli Fobello z membraną. Co prawda po 3 zimach już prawie umarły, ale śmiało mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 A więc: Nabyłem spodnie Stanteks z membraną, http://www.sportmaxx.pl/product-pol-3784-CIEPLE-SPODNIE-ROWEROWE-STANTEKS-WINDSTOP-COOLMAX-IDEALNE-NA-ZIME-.html wg tabelki powinienem brać rozmiar XL, ale ten okazał się nieco luźny tu i ówdzie, za to L pasował całkiem nieźle, mimo że teoretycznie nie powinienem się w niego mieścić na wzrotst, a w pasie być na styk. Zdecydowanie warto przymierzyć przed zakupem. Same spodnie wydają się być ok, przy wczorajszym wieczornym -1 zaraz po rozpoczęciu jazdy miałem wrażenie, że d*** mi odpadnie, po chwili jednak zrobiło się cieplej i okazało się, że ocieplany tył daje radę, membrana dobrze izoluje, po powrocie nie było problemu piekących ud, jaki miałem przy takiej temperaturze w ocieplanych spodniach. Za to średno sobie wyobrażam jazdę w nich przy -10... dodatkowa warstwa wielce wskazana. Wkładka również w porządku. Generalnie, patrząc na ceny podobnych produktów, to te spodnie przy cenie 140zł wydają się być dobrym zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.