konio Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam Od czego byście zaczeli odchudzanie tego roweru?? Bo obecnie waży 14 kg a to troche dużo. Zastanawiałem się nad kierownica bo ta obecnie jest giętka i cięzka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 wywal stopkę jesli ja jeszcze masz, wymnieniłbym klamkomamnetki na osobno manetki i klamki, kaseta jest bardzo cięzka wymieniłbym na SRAM 5.0 i by było grubo ponad 100g do przodu, a i kierownice tez bym wymienił, bo ta gieta pewnie z 400g waży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 po zerowe - nózka weg, po pierwsze opony, po drugie amorek, reszta to sprawy "gramowe" Kiera tez moze isc do wymiany, ale jak dasz rogi, na jedno wyjdzie. Ogólnie unik ma 14,40 kg rama 19, bez nózki 14,2 kg. po zianach mozna zejsc do jakis 13,5 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tego co ralf pisał na pewno bym nie robił . Bez sensu jest wymieniać kasetę, lepiej poczekać aż napęd padnie i wtedy kupić lżejszą, z tego co liczyłem manetki alivio + fr-5 waża prawie tyle co te klamkomanetki. Jeżeli chcesz dość tanim kosztem odchudzić to sztyca + siodło, można zyskać ponad 200g, można jakiegoś amorka tanio kupić, manitou magnum, mars, rs indy, i masz o 500g mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 no znaczy sie chodziło mi o to ze wymienic jak zajedzie sie kasete, myslałem ze to bedzie oczywiste, bo po wymieniac cos co jest nowe i dobre. a manetki to chodziło mi o jakies SRAM-a gripshifty, ważą po 150-170g, tylko zelezy jakie kolega lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A możecie mi polecić jakąś lekką kierownice aby się mojemy rowerkowi spodobała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ja mam zooma, szeroka na 58 cm - wydaje sie byc idealna, do tego tania, dałem 35+wysyłka. Ps. evolution waży jednak 14,6 kg z nózką i 14,4 kg bez nozki, sprawdzone an 2 róznych, dobrych wagach ... Mój kumpel ma stalowego górala, sprzed 10 lat, waży 15,3 kg - ale bez amorka, z amorkiem inny kumpel ma 16 kg (tez stal). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ja mam kierownice Truvativ XR, na allegro były po 35zł, ktos ja wazył i wyszło 160g, wiec całkiem dobrze jak na taka cene, a ta kierownica zoom ile wazy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Te seryjne opony i amortyzator robi swoje, mój evo '05 wychodzi ok 13-13,1kg. Ta kierownica zooma waży realnie 164g http://allegro.pl/item106385872__kierownic..._mtb_164g_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 No mam ta samą zooma 164 g, realnie zapomniałem zwazyć, ale pewno ma tyle. Gdyby mój evo ważył np: 13,3 kg, to mój A4 musiał by ważyc 12,5 kg bo zawsze mi pokazuje 800 g róznicy (opony mają takie same). Wiec evo 2006 waży w sklepie 14,6 kg z nózką. a A4 w sklepie 13,8 kg Takze odchudzac trzeba, by była radość z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 dzięki za rady. Zamówiłem kierownice zoom:http://allegro.pl/item106385872__kierownica_prosta_zoom_mtb_164g_.html I nowe opony na przód:Continental Explorer Pro 2.1 i na tył: Continental Escape ja przetestuje to napisze jakie wrażenia z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysak Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dobrze, że zacząłeś od opon. Możesz jeszcze lekkie dętki zamontować. Ja od początku sezonu mam IRC Torquoe Light 15zł/szt, które ważą po 90g każda. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 a koła? panowie! to waga!! +rama+amor to istotne apekty naszego ciezkiego roweru.Wymienic własnie te rzeczy na klasowe i 3 kg w kieszeni,tylko jak to zrobic gdy sponsora brak.Znam ten ból.Dopiero wtedy bawic sie w gramy w siadełku,kierze,sztycy. Ale jak to sie mówi=jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma. Oczywiscie odchudzanie mozna zaczac z kazdej strony,wymieniłem tylko najistotniejsze "kalorie" naszych rumaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Koła w evolutionie są i tak stosunkowo lekkie, p+t ok 1960g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 15 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 przetestowalem juz moje nowe nabytki doszły do tego jeszcze malutkie rogi zooma ogólnie jestem bardzo zadowolony mimo średniej opini o zoomie wszystkie cześci sprawóją sie idealnie Opony dobrze radza sobie na asfalcie tylko maja dendencje do brudzenia się szczególnie przednia Ale i tak Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Party Boy Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 można troszke dziurek powiercić Ale myśle tutaj też o obreczach... I innch pierdołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 co do wagi kół evolution http://republika.pl/wortale/rower/waga_mtb.htm w modelu 2006 wygląda to tak P: 1230+875 T: 1850+875 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 co do dziurek to jeszcze nie zgłupiałem. Teraz musze zbierać na nowy amortyzator bo ten to wazy tone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.