Gość Kamil Napisano 16 Października 2013 Napisano 16 Października 2013 Witam i proszę o pomoc. Czy ktoś mi powie jak to jest w ogóle możliwe?!? Wdzięczny będę oczywiście za propozycje rozwiązania problemu, czyli jak założyć koło?
bukakewarior Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 O ile dobrze widzę to muszisz odkrecić całą przerzutkę od ramy i obrócić tak żeby łańcuch sie odwinął (żeby znikła ta pętelka, za którą trzymasz).
Centek Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Raczej odkręcenie całej przerzutki i obrócenie jej nic nie da. Musisz rozmontować wózek przerzutki (czyli te 2 kółka zębate).A jeśli masz trudności z poprowadzeniem łańcucha to załóż koło i składaj patrząc na jakieś foto napędu znalezione w sieci.
oesz Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Wygląda jeszcze jakby wózek był obrócono o 180 stopni
Tofi Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Jeżeli z przodu ne jest nic pomerdane (nie widać tego na zdjęciu), to łańcuch skuty na wstęgę Mobiusa. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4
arekm Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Odkręcić, przełożyć nad wózkiem łańcuch jak na obrazku i się wyprostuje.
Gość Kamil Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Dzięki dzięki. A czy to jest możliwe tylko w momencie próby wymiany koła?? Nie rozmontowywałem przerzutek. Łańcuch jest w nich przecież niemal uwięziony! Cud? ;P Jak zakładałem, to się bardzo spieszyłem, nie zauważyłem, że coś jest nie tak i raz przekręciłem pedałem. Może wtedy...?
arekm Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Nie odkręcałeś przerzutki od ramy? Bo nie wiem co masz na myśli przez "nie rozmontowywałem przerzutek".
Gość Kamil Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Tak właśnie, nic nie odkręcałem, prócz koła w którym zmieniałem dętkę.
arekm Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Czary... chyba, że jakiś rower z kasetą z zewnętrznej strony ramy albo dziurą w ramie tam gdzie nie widać na fotce Na serio to nikt inny się nie dotykał? Naprawdę wygląda jakby przerzutka była odkręcana od ramy (przy założeniu, że łańcuch nie był rozkuwany).
Pytanie
Gość Kamil
Witam i proszę o pomoc.
Czy ktoś mi powie jak to jest w ogóle możliwe?!? Wdzięczny będę oczywiście za propozycje rozwiązania problemu, czyli jak założyć koło?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.