Skocz do zawartości
  • 0

Problem z łańcuchem.

Gość Kamil

Pytanie

Napisano

Witam i proszę o pomoc.

Czy ktoś mi powie jak to jest w ogóle możliwe?!? Wdzięczny będę oczywiście za propozycje rozwiązania problemu, czyli jak założyć koło? :P 

2eaj7tt.jpg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raczej odkręcenie całej przerzutki i obrócenie jej nic nie da. Musisz rozmontować wózek przerzutki (czyli te 2 kółka zębate).

A jeśli masz trudności z poprowadzeniem łańcucha to załóż koło i składaj patrząc na jakieś foto napędu znalezione w sieci.

Napisano

Jeżeli z przodu ne jest nic pomerdane (nie widać tego na zdjęciu), to łańcuch skuty na wstęgę Mobiusa.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4

Napisano

Dzięki dzięki.

A czy to jest możliwe tylko w momencie próby wymiany koła?? Nie rozmontowywałem przerzutek. Łańcuch jest w nich przecież niemal uwięziony! Cud? ;P

Jak zakładałem, to się bardzo spieszyłem, nie zauważyłem, że coś jest nie tak i raz przekręciłem pedałem. Może wtedy...?

Napisano

Tak właśnie, nic nie odkręcałem, prócz koła w którym zmieniałem dętkę.

Napisano

Czary... chyba, że jakiś rower z kasetą z zewnętrznej strony ramy albo dziurą w ramie tam gdzie nie widać na fotce ;)

Na serio to nikt inny się nie dotykał? Naprawdę wygląda jakby przerzutka była odkręcana od ramy (przy założeniu, że łańcuch nie był rozkuwany).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...