bokser99 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) Witam, mam problem z amortyzatorem rock shox tora 318, amortyzator nie odbija jakieś 2 cm (gdy na nim nie siedzę) a w czasie jazdy przy wyłączonej blokadzie jest 'włożony' do połowy, na blokadzie jest niewiele lepiej. Czy to wina uszczelek czy może starego oleju. Dodam że amortyzator ma 5 lat i nie był nigdy serwisowany. Edytowane 16 Października 2013 przez durnykot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 masz za mało powietrza, musisz zrobić serwis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bokser99 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 No właśnie jakiś czas temu pompowałem go i było w miarę ok ale po jakimś czasie znowu to samo i się zastanawiam czy nie wymienić uszczelek może powietrze przepuszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 powymieniaj wszystkie oleje, uszczelki i inne wymagające tego rzeczy. Pamiętaj, że komorę powietrzną uszczenia także olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Miałem podobnie w rebie, konieczny serwis, prawdopodobnie olej się przelał bo uszczelki puściły Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi