Skocz do zawartości

[Buty Sidi] Problem z blokami SPD

bartoszer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Planuję zakup szosowego modelu butów Sidi- Spark albo Tarus. Mają mi one służyć w sezonie na rower szosowy, natomiast teraz chciałbym ich używać podczas indoor cycling. Pojawia się problem, gdyż w tych modelach Sidi potrzebne są bloki szosowe, a u mnie na siłowni pedały są mtb(tak mniemam- fotki poniżej). Rozmawiałem z gościem z jednego serwisu rowerowego i mówił, że potrzebny byłby wtedy adapter, jakieś przekładki etc. Przyznam się, że jestem w tych sprawach laikiem. Co jest mi zatem potrzebne oprócz zakupionych butów, żeby móc cieszyć się indoor cyclingiem? Dołączam zdjęcia pedałów, które znajdują się u mnie na siłowni. Z góry dziękuję za odpowiedź!

5wiu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

9gp2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Mod Team

Potrzebujesz takiego adaptera: http://www.cambriabike.com/images/product/large/SIDI_ADAPTOR_PLATE.JPG

Myślę że lepiej lepiej kupić za np 110zł zwykłe pedały szosowe (np. shimano 105), mniej kombinowania i możesz się cieszyć pełną funkcjonalnością. Pedały zawsze łatwiej przełożyć jak bloki w butach.

Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź. Niestety na siłowni nie są zbyt przychylni, żeby zmieniać zamontowane już tam pedały. Zatem pozostaje mi kupno tego adaptera. Czy ten adapter też pasuje- http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4024/sidi-adapter-dura-ace-sidi.jpg? Widzę, że ma u dołu jeszcze jedno miejsce na śrubę, ale nie wiem czy to konieczne?

• Mod Team

Nie wspomniałeś że chodzi o rower na siłowni, to trochę komplikuje. 

Musisz się jeszcze upewnić że padały są pod zwykłe spd, bo mocowania w pedałach są podejrzanie długie, przypominają spd-r albo coś tego typu.

Najlepiej zapytaj o adapter u dystrybutora sidi na polskę (velo.pl) czy mają adaptery do twoich butów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...