Skocz do zawartości

[Plecak] Który wybrać ?

KMtown

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie pytanie , szukam plecaka na rower i znalazłem Crank Brothers Descender 20l, wiece może coś o nim i jak się spisuje ? Prześledziłem już wiele tematów na temat plecaków jednak nie znalazłem taki który będzie mi odpowiadać.

Szukam plecaka:

-o pojemności 17-20l,

-z możliwością przewożenia fullface i ochraniaczy na nogi w sposób,żeby kask nie latał na wszystkie strony,

-bukłak o pojemności 3l

-z pasem biodrowym i na klatce piersiowej

-i żeby miał dobrą wentylację na plecach.

W sumie to dość mi pasuje ten Crank tylko nic o nim nie mogę znaleźć, jak się spisuje.

Z góry dziękuj za pomoc :)

Napisano

Sądząc po zdjęciach to kiepsko. Żadnego wyprofilowania żeby powietrze mogło którędyś przelatywać tylko płaska powierzchnia z siatki przylegająca do pleców.

Poleciłbym Camelbaki z serii N.V. (sam ostatnio zakupiłem i jestem zadowolony) ale największy (H.A.W.G.) ma pojemność 14l (+3l bukłak).

Napisano

A co myslisz o deuterze exp 12? Mniejszy niz zakladasz (15l po powiekszeniu) ale za to ma siatke na kask i troki podwojne.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Napisano

Po przemyśleniu doszedłem do wniosku ,że jednak wystarczy mi plecak o pojemności 15l. Ten Compact EXP 12 wygląda bardzo zachęcająco, jeśli nic lepszego nie znajdę w jego cenie to zdecyduje się na niego :)

A mam jeszcze pytanie czy dobrym wyborem będzie kupienie bukłaka Deuter streamer ?

Napisano

Ja mam, uzywam i polecam. Wygodniejsze niz bidon zwlaszcza w terenie, ale trzeba wozic na plecach dodatkowe kg.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Napisano

Mam 3 plecaki Deuter: Trans Alpine 25L, Race Exp Air 12+3L, Compact Exp Air 10+2L bodajże. Jeśli chodzi o te 2 ostatnie to Compact dużo lepszy, lepsze większe kieszenie i większa ilość, wygodniejsze paski na ramionach, osobna kieszeń na bukłak, ale niestety bez izolacji (opcjonalnie pokrowiec termiczny) ogólnie plecak super warto dołożyć kupiłem w sherpa.pl na obniżce za 272 zł ;) , Race Exp zazwyczaj obniżali w sklepach na jakieś 236zł , ciekawe też są Camelbag i z bukłakiem w komplecie.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Ja myślę o Deuter Superbike 18 EXP. Ktoś ma może, widział, dotykał?

Jest cięższy od Bike One ale ma powiększaną komorę a może się to przydać.

Napisano

Dla mnie trochę za drogi. I jakoś Compact EXP 12 mi się bardziej podoba :)

Pomijając kwestie wyglądu , to dla mnie plecaki Deutera zdyskwalifikował brak organizera w kieszonce na narzędzia, dętki, itd. Nie lubię mieć wszystkiego wrzuconego na kupę i wymieszanego. Plecak typowo rowerowy musi takie coś mieć. I plecaki typowo rowerowe - Camelbak, Dakine, Evoc takowe włąśnie posiadają. Deutery natomiast to pomniejszone wersje cywilnych plecaków ale wg mnie wcale nie zrobione specjalnie pod rowerzystów. No i przy dokupieniu bukłaka jakiegoś sensownego cena wcale już nie jest taka atrakcyjna. 

Oczywiście to tylko moja opinia żeby nie było że coś Komuś narzucam tutaj :)

Napisano

Ładny ten Mule :)

Odpowiadając na kilka poprzednich komentarzy

- deuterowe 12l to takie duże 12l, u innych producentów pewnie nazwaliby to 18l

- niektóre deutery mają organizery (fakt, nieduże) + jakieś drobne kieszonki wewnętrzne pomagające zapanować nad bałaganem

- fakt, deutery są drogie, za drogie o jakieś 25% :/

Napisano

Z tego co się zorientowałem to największy mapojemność ok 20 litrów

Sądząc po zdjęciach to kiepsko. Żadnego wyprofilowania żeby powietrze mogło którędyś przelatywać tylko płaska powierzchnia z siatki przylegająca do pleców.

Poleciłbym Camelbaki z serii N.V. (sam ostatnio zakupiłem i jestem zadowolony) ale największy (H.A.W.G.) ma pojemność 14l (+3l bukłak).

Napisano

Camelbak Mule NV - używam od roku i bardzo polecam! Bardzo dobra wentylacja, dużo przydatnych kieszonek,  wiuzalnie też chyba najciekawszy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...