Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś zakupiłem "hełmofon" firmy Bell model Slant

Info firmowe KLIKENMACHEN

Normalna cena tego modelu to 284 zł. :eek:

Od dzis w Decathlonie M1 w Markach k/W-wy trwa promocja na ten model i kosztuje on obecnie 149 zł :P

[ jak powiedziała Pani ze stoiska do wyczerpania zapasów ]

Za wentylacje kasku odpowiada 21 otworów. Całośc wykonana w technologi In-Mold, w której sztywna zewnętrzna skorupa jest trwale zatopiona w piankowej strukturze.

Kaski są tylko w jednym kolorze Niebiesko-Srebrnym

Paski standardowo regulowane.

System dopasowania to ErgoDial

Kask posiada daszek, który możemy odpiąć a w pozostałe otwory zaślepić.

Wszyskie kaski w rozmiarze 54-61 cm waga to róznie podają 280g - 340g [ muszę sam zważyć swój :( ]

Poniżej fotexy:

6ab4e1dbdc9a3eb0m.jpg.8f571825e1a31ceem.jpg.52573a5fc5ecae0fm.jpg

99fbc7d6e2b7b8dfm.jpg.1556192f1f7984b7m.jpg.9d46e54eda2002adm.jpg

5ddda08cd543e10cm.jpg

Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomogli mi wyborze hełmofonika jak i ideii posiadania ochraniacza na najwazniejszy organ :wink:

Od dziś smigam w hełmofoniku :)

Napisano

Kask wożę juz 4 dni ... :)

przy obecnej pogodzie mogę powiedziec jedno ... z tymi 21 otworami w kasku jest bardzo przewiewnie ...

Jadąc rano muszę zakładac bandankę a potem kask bo inaczej w głowe jest zimno ...Kask leży bardzo dobrze. Nie uciska ... Na razie "czekam" :) jeszcze na deszcz żeby zobaczyc jak spisuje sie daszek ... Nie wiem czy kaski przecenlili tez w innych sklepach D. o to trzeba by sie pytać bezpośrednio w każdym sklepie Adresy sklepów Decathlon, gdyż każdy sklep ma dosyć swobodna politykę do robienia promocji ...Na allego właśnie ten kask widziałem ale jak widać można zaoszczędzić jeszcze 40 :( ...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nie wiem jak w Decathlonach w innych miastach, ale w Wawie w Alejach Jerozolimskich (obok C.H. Reduta) też jest w tej cenie...

Miałem okazję go sobie przymierzyć i na mojej głowie leżał trochę dziwnie, tzn moje subiektywne odczucie było takie, że trzyma się jakoś tak niepewnie, podejrzewam że to kwestia przyzwyczajenia bo na pewno był wygodny i nie sądzę aby gdzieś uwierał :)

Zauważyłem jednak jedną znaczącą wadę. Mianowicie pokrętło regulacji obwodu jest dość niewygodne, wystarczy mieć ciut dłuższe włosy żeby je sobie wyrywać skręcając kask na głowie :) Bardziej podoba mi się rozwiązanie stosowane choćby w niedrogich Authorach itp.

Napisano

Zauważyłem jednak jedną znaczącą wadę. Mianowicie pokrętło regulacji obwodu jest dość niewygodne, wystarczy mieć ciut dłuższe włosy żeby je sobie wyrywać skręcając kask na głowie :) Bardziej podoba mi się rozwiązanie stosowane choćby w niedrogich Authorach itp.

heee ja mam ze 3-5 mm na głowie :DB)
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Są jeszcze w krakowskim Decathlonie za 139.95 - dziś zakupiłem :blush:

Natomiast był kompletnie bez pudełka, intrukcji ani niczego, ale przy takiej zniżce jakoś to przeżyje :wink:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nie wie ktoś czy są jeszcze w Decathlonie te kaski ? Bo 24.07 były po 120 zł, ale nie wiem czy coś jeszcze zostało :/ Muszę pojechać sprawdzić chyba ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...