Mixa Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Cześć ! . W piwnicy mam stary rower niemieckiej firmy która się zaczyna na "K" <dokładnie nie pamiętam nazwy> . Rower po mimo wieku ok. 10 lat ma Specyfikacje zdaję mi się że BDB . Typu : - Osprzęt Shimano Deore - Amortyzator przedni i w środku ramy ( nie żadna marketówka , r. ramy 19" a sam amor po 5 latach leżenia w stodole nadal dobrze działa) - I to co najbardziej mnie w nim kręci 2 hamulce tarczowe . I teraz mam parę pytanie do was : Mam rower Kross Sign DS chciał bym zamienić moje hamulce V-brake'i na tarczówki z tego roweru . Ale nie wiem od czego zacząć , co kupić / zmienić / wyczyścić po tak długim czasie leżenia hamulców z rowerem w stodole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Najpierw może powiedz nam co to za hamulce bo może szkoda zachodu z czymkolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Replay Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Najpierw wszystko przeserwisuj a potem sprawdź co musisz dokupić aby zamontować te tarcze (np. adapter) Wysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Sama przekładka nic nie da jak nie zmieni kół ale te stare do signa moga sie nie nadawać, no oczywiście zależy jak kto jeździ ale wiadomo ze signa to nie jest spacerowy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oesz Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Zobacz jakie jest mocowanie hamulców w starym rowerze. Bo chyba dopiero koło 2000r. zrobiono standard IS. Wczeniej kazdy producent hamulców miaj swoje mocowanie. Więc może nie być mozliwości przeniesienia ich na nowy rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Możliwość jest zawsze, nie zawsze jednak jest opłacalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Replay Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Dlaczego 'sama przekładka nic nie da jak nie zmieni kół'? Przecież koła już może mieć pod tarcze ;p żeby nie gdybać to po prostu wstaw tu kilka zdjęć hamulców hamulców i rowerówWysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Przydałoby się zdjęcie, byłoby mniej wróżenia z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Najpierw wszystko przeserwisuj a potem sprawdź co musisz dokupić aby zamontować te tarcze (np. adapter) Wysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2 A co ma przeserwisowanie wszystkiego do zmiany hamulców z V'ek na tarczowe... Do założyciela tematu: Najprawdopodobniej te V'ki z Signa będą lepsze niż te tarczówki co tam masz w 10-cio letnim rowerze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Replay Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Sam twierdzisz, że hamulce tarczowe po 10 latach będą gorsze od v-ek I DLATEGO trzeba by je przeserwisować..... Wszystko powinno się serwisować po dłuższym nieużywaniu, nie mówiąc o serwisie okresowym / sezonowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jeżlei są na DOT to już są trupy, jak na olej są ok a jak sa na linkę szkoda sobie tym głowę zaprzątać i tyle w tym temacie. Miałem Magure z 99 roku i żebyście sie nie zdziwili taki to był dobry hamulec, mimo że nastolatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixa Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jutro zrobię zdjęcia , dziś padam z nóg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixa Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Rower to Mc Kenzie MTB Fun (wpiszcie na googlach grafika i 5 wynik na poczatku od lewej) . Hamulce to jakieś PROMAX co myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Myślimy że to makrokesz i nie warto w niego inwestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Nie widać co on to ma za hamulce ale patrząc na rower to nic co by warto było przekładać. Hamulce to chyba jakiś no name na linkę i jakoś mi się nie chce wierzyć że tam jest osprzęt deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixa Napisano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Naprawdę piszę w jednym miejscu co zauważyłem "SHIMANO DEORE" . No ok , to rower na złom idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Rower nie musi iść na złom jednak przekładka takich części nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oesz Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Raczej nie ma sensu przekładać. Moc i modulacja może być na porównywalnym poziomie lub nawet gorsza niż v-brakei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.