Skocz do zawartości

[klocki] Jakie klocki są najmocniejsze do tarczówek?

Fojteg

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Każde klocki są przystosowane do działania w wysokich temperaturach więc ewentualne wypalanie im raczej nie szkodzi.

Nie siej herezji bo sobie ktoś jeszcze szkodę przez takie gadanie zrobi. Wypalanie w ogniu lub żarze zniszczy większość klocków, wypiekanie w określonej temp nie.

Wypalanie w ogniu lub żarze zniszczy większość klocków

W Ogniu? Miałem na myśli raczej takie specyfiki jak denaturat czy naftę. W żadnym wypadku jakieś środki które rozniecają "ognie piekielne. Sam używam jednak odtłuszczacza to mycia silników. 

PS. Jak cię rączki swędzą aby robić z kogoś idiotę to pomyśl tak ze 3-4 razy.

• Mod Team

Klocek jak nasiąknie to powierzchowne mycie można o kant twojej krągłej rozbić, wtedy wypalanie w temp wyższej od temp. spalania danej substancji. pech chciał że żywiczne klocki nie nadają sie do wypalania. poza tym podpalenie jakiegoś łatwopalnego czynnika na powierzchni klocka nie równa sie ze wsadzeniem go do pieca czy ognia czy kto co ma pod ręką ale wysokiej pow 500* temperaturą.

Na szczęście można klocki wygotować.

Ja wypalałem juz nie jedne klocki i wiem jak to sie dla niektórych kończy, wygotowywać też wygotowywałem.

Poza tym z nikogo nie robię idioty, ale nie napisałeś jasno, tu na forum sie mowie o wypalaniu czyli wypalaniu w ogniu i wysokiej temp. dlatego napisałem ze tak nie wolno z żywicznymi a nawet pół metalikami.

• Mod Team

Robiłem doświadczenia i :

- klocki magura model hs55 steel - wypalane w piecu węglowym temp ... ja wiem ... pewnie z 700* albo i więcej, no alu sie stopiło :D, klocek nagrzany do czerwoności, po ostygnięciu i oczyszczeniu wzorowa praca.

- klocki Baradine semi metallic - wypalane w tych samych warunkach, klocek uległ zniszczeniu, wykruszyła sie znaczna jego cześć, domniemam ze organiczna, po tym zabiegu nie nadawały sie do użycia.

- klocki shimano g01s żywiczne standardowe klocki z SLX, wygotowywane w roztworze 10% płynu do mycia silników. Gotowane na kuchence gazowej, po wysuszeniu i oczyszczeniu klocki odzyskały ok 90% swojej siły która jak to klocki shimano mają w zwyczaju znika wraz z czasem użytkowania klocków.

Wiec tak do końca martwe nie są ale już nie będzie to co za nowości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...