piotreus1988 Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem, że tylne koło ucieka przednią częścią do ramy. Koło proste, centryczność ustawiona. Szukałem przyczyny i wydaje mi się, że znalazłem. Mianowicie widełki, w które wchodzi oska z jednej strony są w jednym miejscu wyrobione co powoduje, że koło ucieka w lewą stronę. W chwili obecnej nie mam zdjęcia ale jak tylko to będzie mozliwe to zamieszczenie. Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić i czy w ogóle da radę czy też zostaje tylko pogodzić sie z tym faktemWysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free
ugupu Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Popraw tytuł tematu (nawias kwadratowy!!!) Jeśli jest taka możliwość to okrągłym pilnikiem delikatnie podpiłuj haki z drugiej strony.
Rocky98 Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Przeczytaj regulamin i popraw temat bo trafi na śmietnik
piotreus1988 Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 Temat poprawiony. Zagapiłem się. W sumie z tym pilnikiem dobra sprawa. Tylko czym to jest spowodowane bo raczej do normalnej sytuacji to nie należy. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free
ugupu Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Nie wiem. Może jeździłeś z za słabo dociągniętym zaciskiem? A może haki fabrycznie były niedokładnie zrobione? W każdym bądź razie u mnie zadziałał sposób z pilnikiem. Tylko trzeba to robić delikatnie i z wyczuciem.
piotreus1988 Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 Jak tylko znajdę czas to będę działał i dam znać. Na chwilę obecna dzieki za szybką odpowiedź. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free Po ponownym przyjrzeniu się wychodzi wygląda to tak jak by nakrętka znajdująca się na ośce była zbyt mała. Chyba będzie lepiej podjechać z tym do serwisu bo raczej zabawa z pilnikiem nie za bardzo się tu nada a spowoduje tylko że śruba będzie przylegała mniejsza powierzchnią Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free
piotreus1988 Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 Też o tym myślałem, w sumie warto spróbować a podjechac do serwisu i pogadać też nie zaszkodzi. Dziwi mnie tylko fakt, że wewnątrz widełek widać odznaczone ślady gwintu od ośki. Wychodzi na to, że dość duża siłą musi na nie działać. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free
Schwefel Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Tylko co do tego ma nakrętka? Nakrętka tylko trzyma koło w hakach a już same haki je centrują. Na pewno nic nie piłuj bo tylko pogorszysz sprawę. Od strony wyrobionej można dać między ośkę a hak kawałek aluminium z puszki.
piotreus1988 Napisano 15 Października 2013 Autor Napisano 15 Października 2013 Miałem na myśli nakretkę od samej piasty. Sek w tym że wydaje mi się że ta część piasty, która wchodzi w widełki(ta gwintowana w która wkłada sie zacisk) jest tak jakby za krótka i tylko kawałek jej wchodzi w widełki. Zrobię dziś może zdjęcie. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free Przedstawia się to w ten o to sposób Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk now Free Tylko co do tego ma nakrętka? Nakrętka tylko trzyma koło w hakach a już same haki je centrują. Na pewno nic nie piłuj bo tylko pogorszysz sprawę. Od strony wyrobionej można dać między ośkę a hak kawałek aluminium z puszki. . Właśnie dziś podłożyłem, i zniwelowałem luz, który był i przez ktory koło mogło ustawić się krzywo. Wstępnie koło ustawione jest prosto. Zacisk zaciśnięty. Jutro podczas jazdy zobaczymy czy się przesunie. Oby nie. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk
piotreus1988 Napisano 16 Października 2013 Autor Napisano 16 Października 2013 Po dzisiejszym krótkim dystansie. Wszytko ok. Wychodzi na to, że podłożenie kawałka aluminium między hak a pale pomogło. Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.