czyzu6491 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dziś przy prędkości 3km/h najechałem tylnym kołem na kamień. Koło ześlizgnęło się z niego i uderzył w szprychę która wygięła się w esy floresy i pękła. Koło mam scentrowane a revo okazała się bardzo miękka po mimo tego, że w trakcie jazdy nie odczuwałem braku sztywności(ważę 70kg). Teraz zastanawiam się ,ponieważ u mnie w warszawskich sklepach nie mają tych szprych, czy kupić 32 na tył jakieś mocniejsze. Nie wiem czy to ma znaczenie ale obręćż to dt swiss x430 a piasty novatec 711/12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 daj jakiemuś magikowi by Ci wymienił szprychę i wycentrował koło i po problemie Po co pchac się w wymianę kompletu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 magik w sumie nie problem ale nie wiem czemu w sklepach koło mnie nie mają takich cudów jak dt revo. jutro jeszcze pojeżdżę ale wątpie a kupowanie szprychy za 3.50 i płacenie za przesyłke 10zł jest bezsensowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Merida jest dystrybutorem DT : http://www.rowerymerida.pl/akcesoria/produkt240/szprychy-dt-revolution-20-15.html Znajdź sobie sklep w Warszawie i pytaj : http://www.rowerymerida.pl/siec-sprzedazy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 właśnie jeszcze jedna sprawa to taka, że większość tych które znalazłem w internecie to model 2.0-1.5-2.0 a ja mam 1.8-1.5-1.8. to może mieć jakieś znaczenie podczas centrowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Daleko masz na stację metra Marymont? Tuż obok zajezdni jest mały bazarek a na bazarku poszukaj/popytaj o serwis rowerowy. Może zakład nie wygląda profesjonalnie, ale za fachowca ręczę - kilka razy mi uratował rower i to "od ręki" za grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 do metra Marymont to mam kilka minutek rowerem a samochodem to już w ogóle. Czy jeśli oddam tam koło do zaplotu to bezie full professional ? szprychy revo chyba tam nie dostanę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 właśnie jeszcze jedna sprawa to taka, że większość tych które znalazłem w internecie to model 2.0-1.5-2.0 a ja mam 1.8-1.5-1.8. to może mieć jakieś znaczenie podczas centrowania? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.