Skocz do zawartości

[szprycha] dt revo pękło a co z resztą ?

czyzu6491

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś przy prędkości 3km/h najechałem tylnym kołem na kamień. Koło ześlizgnęło się z niego i uderzył w szprychę która wygięła się w esy floresy i pękła. Koło mam scentrowane a revo okazała się bardzo miękka po mimo tego, że w trakcie jazdy nie odczuwałem braku sztywności(ważę 70kg). Teraz zastanawiam się ,ponieważ u mnie w warszawskich sklepach nie mają tych szprych, czy kupić 32 na tył jakieś mocniejsze. Nie wiem czy to ma znaczenie ale obręćż to dt swiss x430 a piasty novatec 711/12  

Napisano

magik w sumie nie problem ale nie wiem czemu w sklepach koło mnie nie mają takich cudów jak dt revo. jutro jeszcze pojeżdżę ale wątpie a kupowanie szprychy za 3.50 i płacenie za przesyłke 10zł jest bezsensowane

Napisano

właśnie jeszcze jedna sprawa to taka, że większość tych które znalazłem w internecie to model 2.0-1.5-2.0 a ja mam 1.8-1.5-1.8.  to może mieć jakieś znaczenie podczas centrowania?

• Mod Team
Napisano

Daleko masz na stację metra Marymont? Tuż obok zajezdni jest mały bazarek a na bazarku poszukaj/popytaj o serwis rowerowy. Może zakład nie wygląda profesjonalnie, ale za fachowca ręczę - kilka razy mi uratował rower i to "od ręki" za grosze.

Napisano

do metra Marymont to mam kilka minutek rowerem a samochodem to już w ogóle. Czy jeśli oddam tam koło do zaplotu to bezie full professional ? szprychy revo chyba tam nie dostanę ?

Napisano

właśnie jeszcze jedna sprawa to taka, że większość tych które znalazłem w internecie to model 2.0-1.5-2.0 a ja mam 1.8-1.5-1.8.  to może mieć jakieś znaczenie podczas centrowania?

Nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...