zom892 Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 WitamChciałbym kupić rower ale sie kopletnie na tym nie znam...Po kilku gdz. kopania w internecie znalazlem kilka modeli:1.Giant Revel 3 Disc 20132.Trek 37003.Kellys Viper 60 20134.Rockrider 5.3 B"TWINMógłby mi ktos podac który bedzie z nich najlepszy...Lub podać jakieś swoje propozycje,cena do 1800pln.pzdr
Kolzwer Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 Moim zdaniem Rockrider ma najlepszy stosunek jakość/cena. Dalej Kellys i porównywalnie Giant oraz Trek, chociaż za Trek-iem przemawia lepsza rama.
Tadeus Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 http://www.mudserwis.com/kross-level-a4-2013-p-3290.html Masz szczęście, że kupujesz w okresie największych promocji
PjeseczeQ Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 1. Jaki typ roweru ? 2. Jakieś uwagi/szczególne wymagania ? 3. Rozmiar ramy (jak wyżej kolega podał A4 - na mnie by był za mały, a ramy Kross'a z 2013 też bym omijał jednak...) ? 4. Musi być markowy (ja np. jednak Rockrider'a czy Kands'a bym nie kupił i szczerze mówiąc guzik mnie obchodzą opinie osób, które twierdzą, że tak sztrasznie przepłaciłem za moje jeździdło, bo mogłem mieć super Kands'a z Alivio co na pewno sam jeździ. Tak samo nie kupię telefonu typu Huawei/ZTE. Ale to zależy co kto lubi. Rockrider faktycznie będzie miał lepszy osprzęt, a u Author'a dostajesz 5 lat gwarancji na ramę i eBon - po podliczeniu różnica się niemal zaciera) ?
Tadeus Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 Ale tam są dostępne różne rozmiary tego A4, poza tym z tego co rozumiem, nieszczęsna seria Leveli z pękającymi ramami związana była z droższymi odchudzonymi modelami, cięższe i masywniejsze ramy w niższych seriach były ok. Co do istotności prestiżowej marki, to każdy ma własny światopogląd, Author akurat każe sobie płacić za swoje rowery z niższej półki, jak za towar premium. Czy są tego warte to już każdy dla siebie musi zdecydować
zom892 Napisano 13 Października 2013 Autor Napisano 13 Października 2013 1.Mtb 2.No uwag zbytnio nie ma rower raczej rekreacyjny,troche lasi troche asfaltu. 3.Rozmiar ramy to 20-22 4.Firmowy tez nie musi byc,i tak sie nie znam na firmach.Mysle ze tutaj mi cos dobrego ktos doradzi,mam taki mentlik teraz w głowie od oglądanie tych rowerów że masakra.. 1. Jaki typ roweru ? 2. Jakieś uwagi/szczególne wymagania ? 3. Rozmiar ramy (jak wyżej kolega podał A4 - na mnie by był za mały, a ramy Kross'a z 2013 też bym omijał jednak...) ? 4. Musi być markowy (ja np. jednak Rockrider'a czy Kands'a bym nie kupił i szczerze mówiąc guzik mnie obchodzą opinie osób, które twierdzą, że tak sztrasznie przepłaciłem za moje jeździdło, bo mogłem mieć super Kands'a z Alivio co na pewno sam jeździ. Tak samo nie kupię telefonu typu Huawei/ZTE. Ale to zależy co kto lubi. Rockrider faktycznie będzie miał lepszy osprzęt, a u Author'a dostajesz 5 lat gwarancji na ramę i eBon - po podliczeniu różnica się niemal zaciera) ?
bikertom Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Rockriderem pojeździj sobie po sklepie - też się interesowałem tym modelem, ale dla mnie wydawał się dziwnie krótki i dlatego odpuściłem. Polecany tu Kross to dobra okazja cenowa. Rockrider ma lepszy amortyzator, Kross lepsze hamulce.
zom892 Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 Dzisiaj jade zobaczyc co mają w sklepach,chyba jedan skusze sie na tego krossa.Chyba ze ktos cos ma jaszecze cos do zaproponowania... Teraz mam dylemat czy brać: 1.Kross level A4 2013 1800pln 2.Kellys-oxygen 2013 2050pln 3.Unbike Evolution 29'' 2000pln Każdy w sklepie swoje chwali,sam juz nie wiem co mam wybrac..
Tadeus Napisano 14 Października 2013 Napisano 14 Października 2013 Z tego zestawienia wszystkie wydają się dobre - ten Kellys Oxygen jest w różnych wersjach, więc nie wiem, o którego chodzi, to taki? http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kellys-oxygen-shadow-gold-2013.html Generalnie przy tak wyrównanym poziomie najlepiej wybrać ten, na którym najlepiej się będziesz czuł. O ile znajdziesz go w sklepie, oczywiście.
zom892 Napisano 14 Października 2013 Autor Napisano 14 Października 2013 No to juz mam problem z głowy wybór padł na Kellys Oxygen Expert 2013.. Tylko coś mi hamulec z przodu troche przyciera,czy to musi sie dotrzec czy cos jest nie tak??
Kolzwer Napisano 15 Października 2013 Napisano 15 Października 2013 Na początku nowe klocki mogą minimalnie ocierać o tarczę, można spróbować trochę go wyregulować - (przy hydraulicznym) poluzować śruby mocujące zacisk, wcisnąć klamkę hamulca i dokręcić śruby zacisku. Jednak, jeśli rower jest nowy zawsze lepiej poczekać, aż minimalnie się dotrą.
zom892 Napisano 15 Października 2013 Autor Napisano 15 Października 2013 No ok pojeżdże troche,jak zrobie ok 250 km to mam jechac do sklepu i mi go tam wyregulują... Dzięki wszystki za pomoc w wyborze roweru...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.