Skocz do zawartości

[rower]Jaki rower wybrac?

zom892

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym kupić rower ale sie kopletnie na tym nie znam...Po kilku gdz. kopania w internecie znalazlem kilka modeli:

1.Giant Revel 3 Disc 2013

2.Trek 3700

3.Kellys Viper 60 2013

4.Rockrider 5.3 B"TWIN

Mógłby mi ktos podac który bedzie z nich najlepszy...Lub podać jakieś swoje propozycje,cena do 1800pln.

pzdr

Napisano

Moim zdaniem Rockrider ma najlepszy stosunek jakość/cena. Dalej Kellys i porównywalnie Giant oraz Trek, chociaż za Trek-iem przemawia lepsza rama.

Napisano

1. Jaki typ roweru ?

2. Jakieś uwagi/szczególne wymagania ?

3. Rozmiar ramy (jak wyżej kolega podał A4 - na mnie by był za mały, a ramy Kross'a z 2013 też bym omijał jednak...) ?

4. Musi być markowy (ja np. jednak Rockrider'a czy Kands'a bym nie kupił i szczerze mówiąc guzik mnie obchodzą opinie osób, które twierdzą, że tak sztrasznie przepłaciłem za moje jeździdło, bo mogłem mieć super Kands'a z Alivio co na pewno sam jeździ. Tak samo nie kupię telefonu typu Huawei/ZTE. Ale to zależy co kto lubi. Rockrider faktycznie będzie miał lepszy osprzęt, a u Author'a dostajesz 5 lat gwarancji na ramę i eBon - po podliczeniu różnica się niemal zaciera) ?

Napisano

Ale tam są dostępne różne rozmiary tego A4, poza tym z tego co rozumiem, nieszczęsna seria Leveli z pękającymi ramami związana była z droższymi odchudzonymi modelami, cięższe i masywniejsze ramy w niższych seriach były ok.

Co do istotności prestiżowej marki, to każdy ma własny światopogląd, Author akurat każe sobie płacić za swoje rowery z niższej półki, jak za towar premium. Czy są tego warte to już każdy dla siebie musi zdecydować :)

Napisano

1.Mtb

2.No uwag zbytnio nie ma rower raczej rekreacyjny,troche lasi troche asfaltu.

3.Rozmiar ramy to 20-22

4.Firmowy tez nie musi byc,i tak sie nie znam na firmach.Mysle ze tutaj mi cos dobrego ktos doradzi,mam taki mentlik teraz w głowie od oglądanie tych rowerów że masakra..

1. Jaki typ roweru ?

2. Jakieś uwagi/szczególne wymagania ?

3. Rozmiar ramy (jak wyżej kolega podał A4 - na mnie by był za mały, a ramy Kross'a z 2013 też bym omijał jednak...) ?

4. Musi być markowy (ja np. jednak Rockrider'a czy Kands'a bym nie kupił i szczerze mówiąc guzik mnie obchodzą opinie osób, które twierdzą, że tak sztrasznie przepłaciłem za moje jeździdło, bo mogłem mieć super Kands'a z Alivio co na pewno sam jeździ. Tak samo nie kupię telefonu typu Huawei/ZTE. Ale to zależy co kto lubi. Rockrider faktycznie będzie miał lepszy osprzęt, a u Author'a dostajesz 5 lat gwarancji na ramę i eBon - po podliczeniu różnica się niemal zaciera) ?

Napisano

Rockriderem pojeździj sobie po sklepie - też się interesowałem tym modelem, ale dla mnie wydawał się dziwnie krótki i dlatego odpuściłem. Polecany tu Kross to dobra okazja cenowa. Rockrider ma lepszy amortyzator, Kross lepsze hamulce.

Napisano

Dzisiaj jade zobaczyc co mają w sklepach,chyba jedan skusze sie na tego krossa.Chyba ze ktos cos ma jaszecze cos do zaproponowania...

Teraz mam dylemat czy brać:

1.Kross level A4 2013 1800pln

2.Kellys-oxygen 2013 2050pln

3.Unbike Evolution 29'' 2000pln

Każdy w sklepie swoje chwali,sam juz nie wiem co mam wybrac..

Napisano

No to juz mam problem z głowy wybór padł na Kellys Oxygen Expert 2013..

Tylko coś mi hamulec z przodu troche przyciera,czy to musi sie dotrzec czy cos jest nie tak??

Napisano

Na początku nowe klocki mogą minimalnie ocierać o tarczę,  można spróbować trochę go wyregulować - (przy hydraulicznym) poluzować śruby mocujące zacisk, wcisnąć klamkę hamulca i dokręcić śruby zacisku. Jednak, jeśli rower jest nowy zawsze lepiej poczekać, aż minimalnie się dotrą.

Napisano

No ok pojeżdże troche,jak zrobie ok 250 km to mam jechac do sklepu i mi go tam wyregulują...

Dzięki wszystki za pomoc w wyborze roweru...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...