Skocz do zawartości

[hamulce] Formula RX kompet za 400zl? - okazja allegro

raqall

Rekomendowane odpowiedzi

Cena nie jest okazyjna, ja za komplet nowych dałem 450 zł, no może 500 dokładnie już nie pamiętam (ale nie więcej ) i z tego co wiem to człowiek dalej się ogłasza.
Co do wypowiedzi przedmówcy to jestem dość zdziwiony bo ktoś kto siedzi troszkę w temacie wie że może one siłą i modulacją może nie powalają ale jeśli ktoś potrzebuje dość dobrego bezawaryjnego hamulca to to jest strzał w dziesiątkę. Formule to jedne z najmniej awaryjnych hamulców na rynku.
A co do ich szału to dzisiaj poleciałem przez kiere jak z procy ;)
Lecz zgadzam się z kolegami że lepiej 615 niż używki.

Popatrzyłem teraz na allegro, za 100zł więcej masz nówki a za 50zł więcej masz używki z tarczami (kup teraz a nie licytacja) więc dla mnie to żadna okazja.

Poza średnia siłą i modulacja, klamka ma przynajmniej kontrowersyjna ergonomie. Nie wiem czy to standard ale w każdych RX z którymi miałem do czynienia, klamka miała mniejsze lub większe luzy i do tego skrzypiala.

Deorka ma jeszcze jeden plus, dużo tańsze części zamienne, cala klamka czy zacisk kosztują poniżej stowy i są bez problemu dostępne.

No wlaśnie o tej ergonomii czytałem już nie raz i za nic nie mogę tego pojąć :) Używałem różnych hebli z różnymi klamkami, jedne lepsze drugie gorsze ale Formula nie odstaje według mnie od peletonu, dla mnie jest ok.

Moje użytkuję już dość długo i nie zaobserwowałem żadnego z opisanych problemów.

Może ja mam niższe wymagania bądz kolega imadełko w łapkach :laugh:

• Mod Team

Poza średnia siłą i modulacja, klamka ma przynajmniej kontrowersyjna ergonomie. Nie wiem czy to standard ale w każdych RX z którymi miałem do czynienia, klamka miała mniejsze lub większe luzy i do tego skrzypiala.

Ergonomia ergonomią - jak dla mnie klamki RX i R1 są bardzo ergonomicznie, jednak fakt - luzy po nawet niedużym przebiegu to niestety norma w RXach :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...