raqall Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam! Juz od dluzszego czasu jestem na kupnie hamulców (musze jechac z mama do banku zmienic swoj limit dzienny ) Bylem zdecydowany na Deore M615 za 400zł A tutaj coś takiego: http://allegro.pl/formule-formula-rx-p-t-jak-nowe-i3600457214.html 3h do końca. Zamawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 formula jest jak wloskie samochody trzeba je kochac:] Moje po roku juz byly zmeczone dosc mocno... lepiej chyba SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raqall Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Na SLX mnie nie stac, sa okazyjnie na Allegro te wlasnie Formulki, jak beda sie spisywac w porownaniu z Shimano Deore m615? formula jest jak wloskie samochody trzeba je kochac:] Moje po roku juz byly zmeczone dosc mocno... lepiej chyba SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Bierz M615, w używane hamulce zawsze trzeba coś zainwestować. Weź też pod uwagę, że RX'y jakieś szałowe nie są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Cena nie jest okazyjna, ja za komplet nowych dałem 450 zł, no może 500 dokładnie już nie pamiętam (ale nie więcej ) i z tego co wiem to człowiek dalej się ogłasza.Co do wypowiedzi przedmówcy to jestem dość zdziwiony bo ktoś kto siedzi troszkę w temacie wie że może one siłą i modulacją może nie powalają ale jeśli ktoś potrzebuje dość dobrego bezawaryjnego hamulca to to jest strzał w dziesiątkę. Formule to jedne z najmniej awaryjnych hamulców na rynku.A co do ich szału to dzisiaj poleciałem przez kiere jak z procy Lecz zgadzam się z kolegami że lepiej 615 niż używki. Popatrzyłem teraz na allegro, za 100zł więcej masz nówki a za 50zł więcej masz używki z tarczami (kup teraz a nie licytacja) więc dla mnie to żadna okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Poza średnia siłą i modulacja, klamka ma przynajmniej kontrowersyjna ergonomie. Nie wiem czy to standard ale w każdych RX z którymi miałem do czynienia, klamka miała mniejsze lub większe luzy i do tego skrzypiala. Deorka ma jeszcze jeden plus, dużo tańsze części zamienne, cala klamka czy zacisk kosztują poniżej stowy i są bez problemu dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 No wlaśnie o tej ergonomii czytałem już nie raz i za nic nie mogę tego pojąć Używałem różnych hebli z różnymi klamkami, jedne lepsze drugie gorsze ale Formula nie odstaje według mnie od peletonu, dla mnie jest ok. Moje użytkuję już dość długo i nie zaobserwowałem żadnego z opisanych problemów. Może ja mam niższe wymagania bądz kolega imadełko w łapkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Poza średnia siłą i modulacja, klamka ma przynajmniej kontrowersyjna ergonomie. Nie wiem czy to standard ale w każdych RX z którymi miałem do czynienia, klamka miała mniejsze lub większe luzy i do tego skrzypiala.Ergonomia ergonomią - jak dla mnie klamki RX i R1 są bardzo ergonomicznie, jednak fakt - luzy po nawet niedużym przebiegu to niestety norma w RXach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.