Marcint96 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam. Poszukuję czegoś na zimę, ale nie znalazłem na forum podobnego przypadku jak mój W temp. 5 stopni jeżdżę jeszcze w krótkich spodenkach, a na górę zwykła koszulka z krótkim rękawem, i bluza z długim. W takim stroju jest mi ciepło,ale nie mam nic na zimę, chciał bym długie spodnie z wkładką pod które założę tylko bieliznę. A na górę, myślałem nad koszulką rowerową i bluzą również rowerową. Nie wiem też czy wziąć cały komplet, czyli spodnie razem z koszulką czy kupować osobno. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ocieplacze na kolana Długie spodnie lub jak chcesz spodenki z nogawką na 3/4 Kurtka/bluza softshell Rękawiczki Kominiarka Osobiście nie widzę powodów żeby z zimie ubierać się jak filistyn. To że tobie nie jest zimno nie znaczy że organizm nie przyjmuje negatywnych skótków Twojej bezmyślności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Jakie ocieplacze na kolana ? Jakie spodnie ? Jaka bluza softshell? Rękawiczki mam kominiarka to nie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ocieplacze na kolana Długie spodnie lub jak chcesz spodenki z nogawką na 3/4 Kurtka/bluza softshell Rękawiczki Kominiarka Osobiście nie widzę powodów żeby z zimie ubierać się jak filistyn. To że tobie nie jest zimno nie znaczy że organizm nie przyjmuje negatywnych skótków Twojej bezmyślności. Skoro jemu nie jest zimno to jakie negatywne skutki przyjmuje organizm? Wydaje mi się, że odczuwanie zimna jest pierwszą linią obrony organizmu więc skoro ona nie daje znać to powinno być wszystko okey. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Taka kurtka Takie ocieplacze Takie spodnie I jeszcze taka czapka Czas spędzony w szukaniu w google: 2 minuty. Skoro jemu nie jest zimno to jakie negatywne skutki przyjmuje organizm? Wydaje mi się, że odczuwanie zimna jest pierwszą linią obrony organizmu więc skoro ona nie daje znać to powinno być wszystko okey.Nie wydaje mi się żeby "odczuwanie zimna było pierwszą linia obrony organizmu" było właściwym stwierdzeniem. To tak jakby mówić że branie udziału w kolizji było pierwszą zasadą przeżycia wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karas09 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Pamiętam program dokumentalny w którym było pokazane, że pierwszą linią obrony są włoski (jeżą się) oraz tzw. ciarki. Oczywiście najpierw albo w tym samym czasie odczuwamy zimno. Możliwe, że się coś zmieniło w tej kwestii ale dla mnie to jest logiczne. Co do Twojego przykładu to do mnie nie trafia. Powiem więcej, branie udziału w kolizji jest może nie zasadą, a możliwością jego przeżycia. Bez kolizji nie byłoby jej przeżycia i podobnie jest z odczuwaniem, jest Ci zimno to je odczuwasz bo inaczej to nie wiem. Używasz jakiegoś wewnętrznego termometra czy coś, że wiesz o negatywnych skutkach zimna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.