kazafaza Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam Szanowne Grono Moderatorów, Ostatnio mam problemy z wklejaniem zdjęć z mojego albumu na Picasie(używając URL'a i ikonki Grafika), żeby było śmieszniej w jednym poście udało mi się wkleić kilka fot, ale do dwóch innych musiałem zamieścić link, a robione były tym samym aparatem... Z góry dziękuję za rozwiązanie zagadki, chciałbym podkreślić że o wiele lepiej prezentują się posty z wrzuconymi zdjęciami odnoszącymi się do tekstu aniżeli zewnętrzny link który powoduje skakanie po okienkach/stronach. Rozumiem że niektóre zdjęcia mogą sporo ważyć i wieszać Wam strony... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (Uprzejmie przepraszam za brak polskiej czcionki) Szanowna Góro! Czy wiecie juz dlaczego nadal nie moge dodawac niektorych zdjec z mojego albumu na Picasie? Czy jest to kwestia aparatu jakim robie zdjecia? Czy spotkaliscie sie z podobnym problemem wczesniej? Nie ukrywam ze denerwujace jest zredagowanie posta, okraszenie go kilkoma zdjeciami, aby nastepnie dowiedziec sie ze nie moze on zostac zamieszczony na Forum. Co gorsza, w przypadku uzycia kilku obrazkow, autor posta nie jest informowany o tym ktory z zalaczonych obrazkow nie spelnia Waszych wymogow... Uprzejmie prosze o mozliwie szybka odpowiedz lub "naprawienie" opcji... POZDRo-:ver p.s.: zdjecia robione tym samym aparatem(telefonem) i zgrane tym samym sposobem co inne na Picase, bylem w stanie zamiescic w liscie wyslanym poprzez Forum do jednego z Uzytkownikow. Tego samego zdjecia w jednym z tematow juz zamiescic nie moglem..??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Kłaniam, Potwierdzam, ze niekiedy także mnie to trafia. Wszystko w standardowych .jpg, nie jakieśtam cudawianki... I faktycznie przewaznie nie trawi zdjęć z Pica. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 14 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ej panowie, ale wrzućcie jakiegoś screna albo coś, bo przeczytałem Wasze posty parę razy i nie kumam, czy wyskakuje jakiś błąd, czy zdjęcia się nie wyświetlają, czy o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Prysz bardzo Szanowna Góro. Screen pierwszy, właściwości obrazka. Screen drugi, info z FR: Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Dzięki Ivan! Piksel: u mnie pokazuje się dokładnie taki sam komunikat jak wyżej w drugim skrinszocie, a w przypadku dodania tego samego zdjęcia do wiadomości(komunikator) nie występują żadne problemy, i fota jest wysłana poprawnie w treści wiadomości... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Ekhem... Jakiś apdejt w problemie Góro Szanowna? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Piksel: u mnie pokazuje się dokładnie taki sam komunikat jak wyżej Potwierdzam - u mnie też. Kiedyś działało, w tym miesiącu - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Listopada 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 A przypadkiem bezpośredni link do pliku ( zakończony: ****.jpg / .jpeg ) nie załatwia problemu? Bo pamiętam że też spotkałem się z czymś takim kiedy kopiowałem link z paska przeglądarki ale kiedy kliknąłem na obrazek i dałem "kopiuj adres obrazka" a potem wklej to już wszystko działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 A przypadkiem bezpośredni link do pliku ( zakończony: ****.jpg / .jpeg ) nie załatwia problemu? Potwierdzam - działa. Nie funkcjonuje link generowany automatycznie przez google.... Ale może i nie powinien jednak działać. W każdym razie kopiuj-wklej linka do samego obrazka działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 A przypadkiem bezpośredni link do pliku ( zakończony: ****.jpg / .jpeg ) nie załatwia problemu? Bo pamiętam że też spotkałem się z czymś takim kiedy kopiowałem link z paska przeglądarki ale kiedy kliknąłem na obrazek i dałem "kopiuj adres obrazka" a potem wklej to już wszystko działało. Pokombinerkuję - zawsze dodawałem foty poprzez kopiuj adres obrazka a tu dupsztal - się nagle skiepściło...w polu grafika spróbuję podlinkować adres strony z przeglądarki zamiast skopiowanego URL'a(ale przeca to samo?) - może będzie hulać...dam znać! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ha! Zauważyłem że zdjęcie z Picasy, które wcześniej nie posiadało odpowiedniego rozszerzenia do zamieszczenia na Forum, po małym szwindlu można wrzucić do posta! Otóż oglądając zdjęcie w Picasie(albumie online) i klikając nań prawym przyciskiem z rozwiniętego menu należy wybrać "otwórz w nowej karcie/oknie", następnie zapisać tenże obraz na kompie jako .jpg, następnie z poziomu Picasy zgrać to "zjotpegowane" zdjęcie do folderu na Picasie i voila! można wklejać Kombinacja okrutna ale dająca wyniki! Tysięczny POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 ...to żeby nie zaśmiecać i nowego tematu nie czynić: Czy da się wysłać wiadomość do więcej niż jednego użytkownika? Rozdzielać przecinkiem, międzysłowem, spacją..? Czy niestety ale Sorry Manitou? POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vladee Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 https://imageshack.com/i/eyn8FB6Rj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.