wojtasin Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 O tak, bez komentarza 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. P.S. Przepraszam, że hostuję na picasie, która ssie i dewastuje zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Podziwiam i zazdroszczę A co do picasy- zapisuj pliki dla Weba przed załadowaniem. To pozwoli złagodzić skutki działania autokorekcji zdjęc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Mongolia jak mniemam. Sakwy to nie moje klimaty, ale jak widzę takie cuś to się zastanawiam czy aby na pewno słusznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitam Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 zdjecie nr 7 czad !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ładnie słit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Odnośnie Mongolii: zwracam uwagę na drugą fotkę. @Misiek - kupiony na zapas drake się przydał, podobnie jak giant za 160 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 W sensie, że nie Mongolia? Bo właśnie na podstawie tej fotki przyjąłem, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Alfabet podobny, język inny (z grupy tureckich) Ale blisko i góry te same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Się mi jeszcze przypomniało o czymś. Nie trzeba z sakwami. Co prawda to nie na moją kieszeń, ale można się zdecydować na wyjazd zorganizowany: noclegi i żarcie zorganizowane, podobnie jak transport bagażu (ten jeździ ciężarówką, która może też zgarnąć z drogi tych, którym się odechciało w tym dniu już kręcić). Spotkaliśmy grupę Holendrów, którzy bujali się w ten sposób. Ma to swoje plusy, bo na lekko można robić większe dystanse. Ale traci się trochę niezależność. Orbea organizuję tam nawet jakąś etapówkę, która wygląda podobnie, tyle że liczy się jeszcze wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 17 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Co prawda to nie na moją kieszeń, ale można się zdecydować na wyjazd zorganizowany: noclegi i żarcie zorganizowane, podobnie jak transport bagażu jazda z "szerpem" to nie dla nas jak swoje przewieziesz to przynajmniej bardziej doceniszdla mnie czad, choć szukałbym ścieżek w wyższych partiach gór, przebić przez przełęcze itd...Podobnie jak SOL wole lżejszą formę załadunku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2013 No dokładnie, a jeszcze na takich odciążonych można popatrzeć z góry, kiedy się wjedzie tam, gdzie oni mówili, zę nie da rady Na wyższe góry byliśmy trochę zbyt wcześnie, mieliśmy zbyt mało czasu, żeby się zaaklimatyzować i chyba trochę zbyt ciężko na zupełne bezdroża W okolicy zdjęc 5 i 6 kilka dni wcześniej śnieg uniemożliwiał poruszanie, a pierwsze jurtowozy przejeżadżały dopiero dzień wcześniej, z szukaniem alternatywnych dróg też byłby problem - jedna jeszcze pod śniegiem, druga przechodzi przez strefę ochronną kopalni złota. Ale i tak jestem zadowolony, bo wbicie się na wyskość prawie 3900 m n.p.m. i pokonanie 2300 metrów przewyższenia na dystansie 33 kilometrów potrafi dać saysfacje, nawet jeśli zajmuje to półtora dnia Dodam jeszcze trzy do mendla: 13. 14. 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2013 3900?No to masz Panie Kolego JAK NA RAZIE 1000 m przewagi nad nami:)Chylę czoła...A zdjęcia przepiękne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chavana Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Zdjęcia rewelacyjne:) a ja mam pytanko z nieco innej kategorii, jakiego aparatu używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Lustrzanki cyfrowej. Nie napiszę jakiej, bo to według mnie bez znaczenia. Moim zdaniem większość aparatów z matrycą aps-c z ostatnich kilku lat lat przy takim świetle da podobny obrazek. Nawet z tanimi obiektywami, które dorzucają do zestawu za psie pieniądze, byle go trochę przymknąć dla ostrości i nie używać tanich filtrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Patrząc na zdjęcia mogę napisać tylko jedno- OHYDA...Szczególnie nr 14. A tak naprawdę to zazdroszczę jak cholera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 14 faktycznie ohydna w porównaniu z rzeczywistością. Tak samo cała reszta. Zaraz jak się zapakowaliśmy na rowery, to zobaczyliśmy takie coś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.