szaler Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witam. Jestem dość świeży na forum i w temacie hamulców tarczowych:) Szukałem u wujka googla i tu na forum ale niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Czy możliwa jest wymiana klamek Hayesa na inną firmę? Nie chciał bym wymieniać całości bo to dość kosztowny interes a chciał bym posiadać możliwość regulacji skoku. Niestety te hayesy nie dają takiej możliwości. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Możesz, na w sumie dowolna pracującą na DOT. Avid takie robi, Hope, Formula i jeszcze wielu innych. Pamiętaj że wymiana klamki to całkowita zmiana parametrów hamowania pasowało by sie dowiedzieć która klamka będzie najlepsza, a najlepszą będzie oryginalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Dzięki bardzo za odpowiedź. Jestem świadomy tego, że parametry hamowania się zmienią ale jak to się mówi kto nie gra ten nie wygra;) Zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Regulacji skoku klamki czy regulacji odległości dźwigni od kierownicy? Regulację skoku klamki posiadają stare Avidy Juicy 7, do tego starsze Formule Oro od k24 wzwyż, nowsze mają regulator FCS poza korpusem, między klamką a resztą przewodu, wyższe modele Avidów Elixir (pad contact). Który model Hayesa masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Mam Hayes Dyno Sport http://www.hayesdiscbrake.com/brakes/dyno/dyno-sport/ Chciał bym, żeby można było skok wyrególować. Odległość klamki od kierownicy jest ok. Chociaż jak by można było rególować i to i to było by świetnie. Z czasem pewnie pomyślę o czymś ciekawszym. Jak to każdy facet lubię gadżety:) Fakt, że znaleźć konkretną odpowiedź co wybrać jest strasznie ciężko. Każdy model ma swoje wady i zalety a ilu użytkowników tyle odpowiedzi. Jeżeli można spytać jest jakiś model który polecacie bardziej niż inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Pytanie czy dostaniesz same dźwignie hamulców z taką regulacją. W detalu sprzedawane są chyba jedynie klamki do hamulców Shimano, pozostałe na rynku oferowane są jako całe zestawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Do Oro są same klamki, ale cena zabija. http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/formula-oro-k24-complete-master-cylinder/rp-prod22480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Doszedłem do wniosku, że jednak zmienię hebla na coś ciekawszego. Całą niedzielę czytam i nie mam pojęcia co wybrać. Avid, formula, shimano kur... jak by nie mogło być tylko jednego modelu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Jeżlei chodzi o nowe hamulce shimano robi świetne hamulce pod względem cena jakość. Bardzo rzadkie przypadki że sie psują są stosunkowo nie drogie i dobrze działające. Z resztą masz masę informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 @szaler Jakby był tylko jeden model, to byś nie miał na co wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.