robert1978 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witam Jakiś czas temu kupiłem kurtkę zimową za niecałe 600 zł, wczoraj z kolei miałem nieplanowaną "glebę" i starłem rękaw. Co prawda nie jest to nic poważnego, ale drażnią mnie te cztery dziurki na prawym rękawie. Estetycznie nie wyglada to za dobrze. Pytanie czy naprawę odzieży mam wykonać w swoim zakresie, czy jednak sklep z którego brałem robi takie przeróbki. Jakie są Wasze opinie, refleksje, rady w podobnym temacie? Osobiście mam kontakt ze znajomymi pracującymi na szwalni, ale nie chcę nic robić z kurtką dopóki nie otrzymam informacji ze sklepu w którym kupowałem. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Niektóre firmy oferują wraz z kurtką przy jej zakupie kawałek zewnętrznego materiału. Może on być wykorzystany do naprawy. Miejsce wszycia takiego kawałka powinno być zabezpieczone na brzegach taśmami wodoszczelnymi (zalaminowanie szwów) jeśli kurtka ma spełniać warunek nieprzemakalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.