uraz Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jak w temacie, szukam długich spodni na jesień (ocieplana lycra, wkładka i szelki). Mają być relatywnie tanie bo ich przeznaczeniem są treningi. Zakres temperatur 0-15. Warunki raczej suche, więc najbardziej interesuje mnie ochrona przed zimnem i wiatrem oraz nadająca się do użytku wkładka. Do 150 PLN mam na oku Attiq Thermo Power oraz 2 pary mimo (Sortin2 Perfo3D lub Sense New) Wszelkie wypowiedzi na temat wyżej wymienionych oraz propozycje innych mile widziane. PS> Nie wykluczam zupełnej rezygnacji z tego typu budżetowych opcji ale najpierw chciałem zasięgnąć opinii innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziek Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Wg opisów, te spodnie nie chronią przed wiatrem, więc blisko 0 stopni może być kiepsko. Dorzucisz 30 PLN do tych Mimo i masz wersję z softshellem z przedniej strony: http://www.mikesport.pl/mimo-sense-softshell-zimowe-spodnie-rowerowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Nie ma spodni które równie dobrze nadają się na 0 i 15 C więc podając taki zakres najczęściej będę ich używał w temperaturze 5-12. Soft shell z przodu to raz że nadaje się tylko od 10 C w dół, bo inaczej masz spoconą całą nogę, a dwa, bardzo kiepsko się układa co widać nawet na zdjęciu. Używałeś tych spodni? Jeśli tak to może napisz coś o ich wkładce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Za 159 zeta kupiłem na zimny czas, ale nie na -15 spodnie jesienno-zimowe z wkładką http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-ALOHA-Spodnie-rowerowe-ocieplane/2361 Wkładka wygląda na taką samą, jak w innych, które mam tej samej marki, jest trwała po wielu kilometrach i praniach. Przy czym na mróz, one same bez getrów termoaktywnych, jak dla mnie się nie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Teraz jak wieczorem i rano jest tak zimno i wilgotno jeżdżę też w spodniach Sobike, ale trochę innych. W tych temperaturach są w sam raz, ale jak przyjdzie sroga zima to skoro teraz są OK, już nie wystarczą. Kupiłem z kurtką do nich w takiej samej kolorystyce - dobrze to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mysiura Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 https://www.decathlon.pl/legginsy-rower-5-czarno-biae-id_8282702.html Aktualnie testuje jak wyzej i jest ok .W dni kiedy było 3-5 stopni tez dawały rade.Nerki również są zadowolone:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 2 pierwsze propozycje są bez szelek więc odpadają już na wstępie. Decathlon o 1/4 przekracza budżet ale wygląda ok. Jak wkładka? Raczej na 1-2 godziny jazdy czy dłużej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Mam czerwoną Decathlonową wkładkę w krótkich spodniach. Wydaje się sztywna i przy chodzeniu dość dziwnie się układa, ale na siodełku wg mnie jest bardzo wygodna. 100 km zrobione w 4h i było bardzo fajnie - żadnych problemów z tyłkiem. Ale po 150 km nie było już tak dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziek Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Również mam krótkie spodnie B'Twin z serii 5. Wkładka jest OK na dosyć twardym siodełku przy jeździe po terenie (na MTB). Jak przedmówca, u mnie również po około 4 godzinach zaczęło się robić słabo (aczkolwiek dużo lepiej niż na starej, zajechanej poduszce). Mam też krótkie spodenki z serii 7, więc może tam jest lepsza wkładka, ale to sprawdzę dopiero w następny weekend. Swoją drogą, u mnie w decathlonie krótkie spodenki są w przecenie 50%, więc może warto kupić takie i w GoSport kupić przecenione nogawki? Będzie super opcja na 0-15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belinda Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ojcu kupiłam spodnie Rogelli Fobello - jeździ w nich całą zimę i w taką zimnicę, jak tydzień temu. Wcześniej ubierał kilka różnych warstw, a te jak nie ma silnego mrozu mu wystarczają. On też nie lubi spodni bez szelek. Tyle, że są nieco droższe niż założony limit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 witam ma pytanko które spodnie długie będą dobre dla mnie przy wrozście 2metry?? te http://attiq.net/spodnie-kolarskie-lycra-thermo.html cz te http://allegro.pl/spodnie-kolarskie-rowerowe-coolmax-wkladka-xxxl-i3597962360.html powiem do razu że rozchodzi się o rozmiar 3xl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziam Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 witam ma pytanko które spodnie długie będą dobre dla mnie przy wrozście 2metry?? te http://attiq.net/spodnie-kolarskie-lycra-thermo.html cz te http://allegro.pl/spodnie-kolarskie-rowerowe-coolmax-wkladka-xxxl-i3597962360.html powiem do razu że rozchodzi się o rozmiar 3xl. mam te 2-gie firmy Stantekst ,b.cieple - przy moim wzroście 185cm są na mnie jak "lał", lekko wyzej,ale zasłanija dobrze plecy .obawiam sie ,że na 2metry to nie ma szansprzy 3XL. kiedys kombinowałem z decathlonu na szelkach /xxxl/ i były za male na długość.musisz przymierzyć ,nie kupuj przez net. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 też mam "STANTEKS" zwykłe bez szelek tylko 2xl i są za krótkie trochę, wiec te 3xl powino być dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mysiura Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 2 pierwsze propozycje są bez szelek więc odpadają już na wstępie. Decathlon o 1/4 przekracza budżet ale wygląda ok. Jak wkładka? Raczej na 1-2 godziny jazdy czy dłużej? Wkładka jest z tych trochę lepszych, wypukły,dosc porządny profil pod 4L:) Spokojnie 5 godzin można pomykać bez bólu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Jak w temacie, szukam długich spodni na jesień (ocieplana lycra, wkładka i szelki). Mają być relatywnie tanie bo ich przeznaczeniem są treningi. Zakres temperatur 0-15. Warunki raczej suche, więc najbardziej interesuje mnie ochrona przed zimnem i wiatrem oraz nadająca się do użytku wkładka. Do 150 PLN mam na oku Attiq Thermo Power oraz 2 pary mimo (Sortin2 Perfo3D lub Sense New) Wszelkie wypowiedzi na temat wyżej wymienionych oraz propozycje innych mile widziane. PS> Nie wykluczam zupełnej rezygnacji z tego typu budżetowych opcji ale najpierw chciałem zasięgnąć opinii innych. Przy 15 stopniach jeżdżę w krótkich (letnich) spodenkach. Mam również długie, lekko ocieplone i z membraną z przodu, ale przy 15 stopniach to jakbym w saunie siedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Wg opisów, te spodnie nie chronią przed wiatrem, więc blisko 0 stopni może być kiepsko. Dorzucisz 30 PLN do tych Mimo i masz wersję z softshellem z przedniej strony: http://www.mikesport.pl/mimo-sense-softshell-zimowe-spodnie-rowerowe.html tylko że wtedy ich zakres robi się -20 - 0stC przy 10-15st wystarczą krótkie spodnie + ocieplacze na kolana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.