Skocz do zawartości

[Długie spodnie] Budżetowa opcja na 0-15C

uraz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, szukam długich spodni na jesień (ocieplana lycra, wkładka i szelki). Mają być relatywnie tanie bo ich przeznaczeniem są treningi. Zakres temperatur 0-15. Warunki raczej suche, więc najbardziej interesuje mnie ochrona przed zimnem i wiatrem oraz nadająca się do użytku wkładka.

Do 150 PLN mam na oku Attiq Thermo Power oraz 2 pary mimo (Sortin2 Perfo3D lub Sense New)

Wszelkie wypowiedzi na temat wyżej wymienionych oraz propozycje innych mile widziane. 

PS> Nie wykluczam zupełnej rezygnacji z tego typu budżetowych opcji ale najpierw chciałem zasięgnąć opinii innych. 

Nie ma spodni które równie dobrze nadają się na 0 i 15 C więc podając taki zakres najczęściej będę ich używał w temperaturze 5-12. Soft shell z przodu to raz że nadaje się tylko od 10 C w dół, bo inaczej masz spoconą całą nogę, a dwa,  bardzo kiepsko się układa co widać nawet na zdjęciu. 

Używałeś tych spodni? Jeśli tak to może napisz coś o ich wkładce. 

Za 159 zeta kupiłem na zimny czas, ale nie na -15 spodnie jesienno-zimowe z wkładką http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-ALOHA-Spodnie-rowerowe-ocieplane/2361

Wkładka wygląda na taką samą, jak w innych, które mam tej samej marki, jest trwała po wielu kilometrach i praniach. Przy czym na mróz, one same bez getrów termoaktywnych, jak dla mnie się nie nadają.

Również mam krótkie spodnie B'Twin z serii 5. Wkładka jest OK na dosyć twardym siodełku przy jeździe po terenie (na MTB). Jak przedmówca, u mnie również po około 4 godzinach zaczęło się robić słabo (aczkolwiek dużo lepiej niż na starej, zajechanej poduszce). Mam też krótkie spodenki z serii 7, więc może tam jest lepsza wkładka, ale to sprawdzę dopiero w następny weekend.

Swoją drogą, u mnie w decathlonie krótkie spodenki są w przecenie 50%, więc może warto kupić takie i w GoSport kupić przecenione nogawki? Będzie super opcja na 0-15.

witam ma pytanko które spodnie długie będą dobre dla mnie przy wrozście 2metry??  te http://attiq.net/spodnie-kolarskie-lycra-thermo.html cz te http://allegro.pl/spodnie-kolarskie-rowerowe-coolmax-wkladka-xxxl-i3597962360.html powiem do razu że rozchodzi się o rozmiar 3xl.

mam te 2-gie firmy Stantekst ,b.cieple - przy moim wzroście 185cm są na mnie jak "lał", lekko wyzej,ale zasłanija dobrze plecy .obawiam sie ,że na 2metry to nie ma szansprzy 3XL. kiedys kombinowałem z decathlonu na szelkach /xxxl/ i były za male na długość.musisz przymierzyć ,nie kupuj przez net.

2 pierwsze propozycje są bez szelek więc odpadają już na wstępie. Decathlon o 1/4 przekracza budżet ale wygląda ok. Jak wkładka? Raczej na 1-2 godziny jazdy czy dłużej? 

Wkładka jest z tych trochę lepszych, wypukły,dosc porządny profil pod 4L:)

Spokojnie 5 godzin można pomykać bez bólu 

Jak w temacie, szukam długich spodni na jesień (ocieplana lycra, wkładka i szelki). Mają być relatywnie tanie bo ich przeznaczeniem są treningi. Zakres temperatur 0-15. Warunki raczej suche, więc najbardziej interesuje mnie ochrona przed zimnem i wiatrem oraz nadająca się do użytku wkładka.

Do 150 PLN mam na oku Attiq Thermo Power oraz 2 pary mimo (Sortin2 Perfo3D lub Sense New)

Wszelkie wypowiedzi na temat wyżej wymienionych oraz propozycje innych mile widziane. 

PS> Nie wykluczam zupełnej rezygnacji z tego typu budżetowych opcji ale najpierw chciałem zasięgnąć opinii innych. 

Przy 15 stopniach jeżdżę w krótkich (letnich) spodenkach. Mam również długie, lekko ocieplone i z membraną z przodu, ale przy 15 stopniach to jakbym w saunie siedział.

Wg opisów, te spodnie nie chronią przed wiatrem, więc blisko 0 stopni może być kiepsko.

Dorzucisz 30 PLN do tych Mimo i masz wersję z softshellem z przedniej strony: http://www.mikesport.pl/mimo-sense-softshell-zimowe-spodnie-rowerowe.html

tylko że wtedy ich zakres robi się -20 - 0stC

przy 10-15st wystarczą krótkie spodnie + ocieplacze na kolana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...