Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 16

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

wyczyściłem rower, zdjąłem łańcuch, założyłem spinkę, założyłem i naoliwiłem .

Instalujesz na telefonie, włączasz GPS potem program. Czekasz aż wyszuka satelity. Pojawi się "OK". Klikasz start i jazda. Potem stop i trening się zapisuje. Przy połączeniu z netem, wysyła inf na serwer wraz z trasą i parametrami, 

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam tylko jedno pytanie czy mogę telefon mieć w kieszeni czy muszę zakupić uchwyt do kierownicy. Jeżdżąc w terenie nie chce zgubić telefonu. ?

Jak śmigałem jeszcze z fonem to czasem  w kieszeni na plecach a czasem w etui ;)

• DYSTANS23.26 km
  • CZAS TRWANIA1g:03m:27s
  • ŚREDNIA PRĘKOŚĆ22.0 km/h
  • MAX PRĘDKOŚĆ44.6 km/h
  • KALORIE653 kcal
  • ŚREDNIE TĘTNO142
  • MAX TĘTNO177
  • ŁĄCZNIE W GÓRĘ132 m
  • ŁĄCZNIE W DÓŁ130 m
  • KADENCJA82 rpm

http://www.endomondo.com/workouts/284523509/5953461

I jak się spisuje? A za pomocą endomondo da rade zmierzyć te parametry które podajesz w poście swoim czyli min. wys. max. wys. czy trzeba jakiś program inny ? Bo wiem że musze sobie kupić licznik sigme z kadencja i pulsometrem bo to jest dobra rzecz ale z wys. to nie wiem jak zrobic bym  uzyskał takie dane :) ?

wyczyściłem rower, zdjąłem łańcuch, założyłem spinkę, założyłem i naoliwiłem .

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam tylko jedno pytanie czy mogę telefon mieć w kieszeni czy muszę zakupić uchwyt do kierownicy. Jeżdżąc w terenie nie chce zgubić telefonu. ?

Wszystko zależy od GPS'a wbudowanego w telefon. Jeździłem kiedyś na Sport trackerze, telefon był w torbie podsiodłowej i gubił sygnał GPS. Kupiłem uchwyt na kierownicę i zacząłem wozić go na kierownicy. Było już lepiej ale do ideału jeszcze brakowało, więc pomyślałem nad zmianą aplikacji. Przesiadłem się na endomondo i chodzi pięknie zarówno na kierownicy jak i w kieszeni/torbie podsiodłowej. Także polecam najpierw sprawdzić zanim będziesz inwestował w uchwyty.

Żeby nie robić offtopu, przedwczoraj wyczyściłem rower.

u mnie w Gdańsku wiało ale średnio i tylko rano, za to do pracy w deszczu, z pracy w deszczu. A taki deszcz mi nic nie robi, mam dobre ciuchy. Jak kolega wyżej robi średnią 29km/h, ja na prostej jadę ze średnią 26-25km/h i nie licze tu górek których mam kilka a tam od 12 do 15 km/h robię. Wiec mam średnią 21-22km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...