Skocz do zawartości
  • 0

Street/Dirt

Gość Lelo

Pytanie

Witam, mam do przeznaczenia 4000zł na pierwszy rower Dirt/Street, mam na oku Kross Rebel 2014, nie wiem czy to dobry wybór, dlatego chce sie popytac na forum :)

Pozdrawiam.

PS.

oczywiscie rower nie musi koniecznie koszowac 4000zł :) chodzi o to zeby byl lekki, dobry i wytrzymal skoki. (99kg,180cm)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :). Wybij sobie młotkiem z głowy tego Rebela. Straszny szrot, przynajmniej dla mnie. Za 4 koła możesz mieć o wiele lepszy rower. Największą bolączką w tym Rebelu dla mnie byłby widelec. 100mm niby ma, ale to jest Marzocchi z tajwanu. Powiem Ci tak. Złóż rower, a taniej Cię to wyjdzie, poskładasz z tego z czego chcesz. Ja zmieściłem się w kwocie 2500zł, a mam 2! hamulce tarczowe, AVID Elixir 5 (rebel ma elixir 1, tylko z tyłu), widelec Drop Off 150mm, 2004 albo 2006 rocznik, ważne że na Włoszech robiony, brak luzów, zużycia, przemalowany i wygląda jak ze sklepu. Pomyśl zatem sobie, czy aby na pewno opłaca Ci się kupować nówkę sztukę ze sklepu. Widzę również że masz 180cm wzrostu. Masz pojęcie, że ta rama to 12,5 cala? Wiesz jak ja się czułem siadając na Cannondale Prophet 14 cali? (sam mam 186cm wzrostu) Czułem się jak na szczurze. Poszukaj rowerów z ramą 14" cali, bo wtedy jest sens jakiś. Mogę polecić ramy Dartmoora, sam nie posiadam, ale widzę że są uznane na rynku ram, oraz rowerów. Aluminium 6061 spokojnie Ci wystarczy, chyba że się upierasz przy CroMo. Ale CroMo też znajdziesz tanio, ostatnio nowa ramka CroMo, jakiejś znanej firmy, Prodigy bodajże, na allegro za 200coś zł była (nowa!). No to odlicz od 4000zł te 200zł, wychodzi na to że masz 3800zł do przeznaczenia na części. Widelec nowy, Argyle 100mm Rock Shoxa to jakieś 1500-2000zł. Pozostaje Ci 1800zł na części, a za tyle, to spoookojnie złożysz coś porządnego.

Długo nie musiałem szukać, ale jeżeli chcesz kupować, to rób to teraz. http://rowerowy.com/sklep/rowery/dirt_street/prod/ns_bikes_metropolis1?utm_expid=9452759-0.uIHpPLSsRd-V5v237XP2Qw.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Frowerowy.com%2Fsklep%2Frowery%2Fdirt_street%2Fall%3Ffilter%255Bprice%255D%3D2560%2B-%2B3600 Mam nadzieję że link zadziała. O tysiaka tańszy od tego Krossa, ma te same Elixiry 1, ale za to ma na przodzie Argyle Rock Shoxa. No i jest CroMo. Okazja jak nic :). I dodam od siebie, że baaardzo ładnie wygląda. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...