Piehursson Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jak w temacie. Szukam mocnej lampki na przód (mrugającej), która w miarę długo utrzymuje sprawność na jednym komplecie baterii. Fajnie gdyby było to coś w okolicach 30 maksymalnie 50 zł i rozmiarami jak najmniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Merida SNAKE w cenie około 30 zł do dostania na allegro. Czas świecenia 20 godzin. Producent podaje, ze jest to 30 godzin, ale po 20 godzinach światło powoli świeci coraz słabiej. 20 godzin to pewne świecenie z ta samą mocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Te dwie diodki dają radę? Szkoda, że dostępne tylko w kompletach bo tył jest mi zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Może Sonic od mactronic'a. Chociaż chyba nie będzie się bardzo opłacać. http://www.mactronic.pl/pl/products/bikepro/8658/lampa_rowerowa_przednia_sonic/5451.html http://hurtownia.elektromag.pl/Lampa-rowerowa-przednia-silikonowa-2xLED-L-BPM-SIL(56,90576,90560).aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikertom Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Mocne mrugadełko można mieć dużo taniej - ja mam takie w swoim rowerze i u dzieciaka i jest super. Cena też super. http://allegro.pl/show_item.php?item=3601552447 http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-169344-1382210819.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek6622 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Takie cosik jak u bikertom'a można kupić w jakimś chińskim sklepie. Nie powiem dają te lampki dość mocno, ale mają jedną podstawową wadę, oślepiają rowerzystę. Nie mają żadnej osłony z góry i całkiem mocno drażnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikertom Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Mnie akurat nie rażą, ale zawsze można przymocować do góry nogami O żesz ty, widzę że srogo przepłaciłem - http://allegro.pl/oswietlenia-rowerowe-lampki-silikonowe-led-gratis-i3652411922.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek6622 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 8 zł dałem. Przesyłki nie liczę, bo na miejscu kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Na aliexpress są już od 9$ z darmową wysyłką. a za 13$ moc znamionowa 1600 wyimaginowanych lumenów (400 rzeczywistych lumenów) http://www.aliexpress.com/item/NEW-CREE-1600Lm-T6-LED-3-Mode-Bike-Headlight-Torch-Light-Head-Lamp-Bicycle-Light-HeadLamp/1274099431.html Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Sprawdz Sigma Micro. Spokojnie kupisz < 30zł. Producent deklaruje 30h działania. Dostepna w wersji na tył (czerwona) i przód (biała). Ja mam na tył i jest OK. Jeśli jesteś maniakiem lekkości to równiez się ucieszysz, waga ~ 20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Ja pozycyjne miałem takie http://allegro.pl/komplet-lampek-przod-tyl-merida-deone-biale-i3646086026.html Na plus jest niemożliwie łatwy montaż i duża uniwersalność. Da się to zapiąć nawet na grubej kierownicy. Na minus, to że są dość delikatne. Łatwo można urwać mocowanie, choć po paru minutach roboty można je zastąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Na aliexpress są już od 9$ z darmową wysyłką. a za 13$ moc znamionowa 1600 wyimaginowanych lumenów (400 rzeczywistych lumenów) http://www.aliexpres...1274099431.html Czytałeś w ogóle to co napisał autor czy tylko posty nabijasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Coś nie tak? Mocne, mieści się w budżecie, mruga, zamiast kompletu baterii akumulator, mocowanie na głowę i do kierownicy. Jeżeli autor tematu znajdzie w przyszłości coś lepszego, to w tedy ta może robić za śwatło pilotujące, wada to chińska wtyczka ładowarki, ale chyba nie problem znaleźć przejścówkę? Prądożerność idzie w parze z mocą, więc albo jedno albo drugie, a zawsze można wybrać słabszy tryb. Ciekawym rozwiązaniem może być przeróbka taniej lampki. Jak wiadomo najmocniej świecą na nowych bateriach. Na ebayu są zestawy joule theft do samodzielnego montażu, dzięki nim lampka będzie świeciła na maksymalnym napięciu baterii, aż do jej wyczerpania. Wadą jest krótszy czas baterii, ale czy rzeczywiście krótszy skoro poniżej pewnego poziomu zużycia baterii napięcie jest już tak niskie, że światło przestaje być użyteczne? Joule theft potrafi w takiej sytuacji podbić napięcie na wyższe, kosztem wyższego poboru prądu z baterii. Dodatkowym minusem jest konieczność posiadania zapasowej baterii, bo lampka w takiej sytuacji nie daje znać, że zaraz może skończyć się bateria - świeci od początku do końca tak samo. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Tak, coś nie tak bo nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Miało być pozycyjne a nie mijania/drogowe, miało być jak najmniejsze i długo działające a ten twój grat nie spełnia żadnego z tych warunków. Do tego przyjdzie pewnie w nowym roku, bo tyle idą paczki z Chin do Polski. Pomijam już fakt, że jakby mi ktoś walnął migającym XM-Lem po oczach to by lampkę szukał w rowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ja polecam te - http://allegro.pl/kross-zestaw-oswietlenia-tick-set-czarny-krakow-i3627637520.html Dwa miesiące temu zastanawiałem się pomiędzy meridą z dwoma diodkami i tymi krosami, kupiłem krossy jako "backup" dla dużej tylnej, i jako dojazdówka z przodu po mieście (po terenie bocialarka). Szczerze powiem że jestem zachwycony tym jak lampki są zrobione, przeżyły błoto, deszcz i po dwóch miesiącach nie widać zużycia baterii (średnio godzina dziennie pracy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 1 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Tak, coś nie tak bo nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Miało być pozycyjne a nie mijania/drogowe Cytat proszę, bo coś mnie tu kłamiesz. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 1 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Przeczytaj tytuł wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 @, Nie jest szczególnie mała, ale bardzo mocna, jak na światło pozycyjne: http://allegro.pl/cateye-lampa-hl-el135-czarna-ostatnia-i3615422037.html Posiadałem i mogę polecić. W sumie to jest granica rozsądku. Potem zaczynają się już działa fotonowe, które źle ustawione będą oślepiać ludzi. Cytat proszę, bo coś mnie tu kłamiesz. A screenshot może być skoro nie rozumiesz tekstu formatowanego? Tylko powiedz jaki format interpretujesz BMP, GIF czy JPG. Ogarnij się człowieku! Autor prosi o słomkę do napoju, a Ty proponujesz mu rurę ściekową 150mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 1 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Z tymi działami fotonowymi to nie przesadzajmy, bo nikt nie każe jeździć na maksymalnej mocy (zwłaszcza jeżeli lampka ma świecieć ponad 10 godzin a nie półtorej), no i mozna dostać nakładkę, żeby strumień był szerszy w poziomie, co dodatkowo obniża ilość światła w poszczególnych kierunkach. Nie zapominajmny o zwykłej blendzie z kartonika, która może odciąć górę by nie raziła innych, no i wreszcie najlepsza proporcja pieniędzy do mocy. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 1 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Aleś sie uparł Tofi :> Jak ktoś szuka "mrugadełka, lampki pozycyjnej, rozmiarami jak najmniejszej" to chyba można wywnioskować że obwieszanie roweru dodatkowymi akumulatorami i kablami nie wchodzi w grę. A tak na temat - czy są jakieś alibabowe odpowiedniki lampek typu knog blinder 4? Tzn coś o podobnej mocy i wymiarach ale za pół ceny knoga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 1 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Jest jeden mankament, mrugadełko nie nadaje się na światło pozycyjne ze względu na swoje rozmiary. Światło pozycyjne powinno: - świecić we wszystkich kierunkach, w których może znajdować się inny uczestnik ruchu (frogi właściwie to tak świecą) - informować o obecności roweru, czyli być widoczne z bezpiecznej odległości. Jeżeli auto jedzie z naprzeciwka to trzeba przyjąć jakieś 30-50 metrów, mrygadełko z tej odległości nawet nie będzie punktem. Warto sięgnąć po marketowe oferty dla rowerzystów.Duża powierzchnia świecenia, soczewki rozpraszające światło. Z oferty rowerowej ALDI. Można dostać kilka razy w roku. Na świeżych bateriach podświetla znaki drogowe do około 30m. Na parze paluszków w trybie ciągłym można ze 4 tygodnie przejeździć. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Huh, albo masz bardzo dobre odblaskowe znaki, albo trafiłeś na bardzo dobrą wersję tej lampki. Mam z wyglądu identyczny wynalazek i świeci to to biednie. Tanie lampki przednie na 2 baterie to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Podam przykład fajnej lampki ale troszkę drogiej i przekraczającej twój założony budżet. Lezyne Femto Front można znaleźć już za około 58zł, zapewne niektórzy forumowicze mnie zjedzą ale mam taką na tył i jestem z niej zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 2 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Huh, albo masz bardzo dobre odblaskowe znaki, albo trafiłeś na bardzo dobrą wersję tej lampki. Mam z wyglądu identyczny wynalazek i świeci to to biednie. Tanie lampki przednie na 2 baterie to pomyłka. Mam lampke sygnalizacyjną Author Xyrius - daje b. mocne swiatło i jest zasilana 2 bateriami AAA. Trzy diody + soczewki. Podobna do tej do podał Tofi pare postów wyżej. Jestem z niej bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Podobna, nie znaczy taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.