render Napisano 9 Października 2013 Napisano 9 Października 2013 Posiadam z tyłu przy rowerze dokładnie http://www.roweroteka.pl/Lampa_rowerowa_tylna_Basta_Ray_Steady-1889.html takie oświetlenia. jest w nim mały problem otórz podczas normalnej jazdy lampka świeci a gdy się zatrzymam gaśnie,pomimo iż posiada funkcję podtrzymanie światła podczas postoju Może ktośz Was miał podobny problem i potrafił by podpowiedzieć co jest uszkodzone Albo przynajmniej ktoś może ma schemat elektryczny tej lampki Podtrzymanie to jest potrzebne szczególnie teraz gdy po zmroku stanie się np. na światłach z góry dzięki za pomoc
zekker Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Mógł paść kondensator. W miarę możliwości otwórz lampkę i zobacz czy nie jest spuchnięty lub czy coś nie wyciekło.
render Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 Mógł paść kondensator. W miarę możliwości otwórz lampkę i zobacz czy nie jest spuchnięty lub czy coś nie wyciekło. nie jestem elektrykiem więc zapytam czy jeśli przyłożę przewody od miernika elektrycznego do styków tego kondensatora to powinien on wskazywać napięcie? płytkę wyjmowałem z lampki i wizualnie nic nie widać by było spalone albo okopcone postaram się wstawić tu foto tej płytki Na kondensatorze jest oznaczenie 10V220, jaki dokładnie mam kupić ten kondensator?
dziobolek Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Musi być jeszcze oznaczenie wartości w mikrofaradach - µF, (zazwyczaj - inne, jak piko czy nanofarady to rzadkość). Ano, i jeszcze jeden ważny detal... najprawdopodobniej masz tam kondensator elektrolityczny. Ale to najlepiej wziąć ze sobą do sklepu, lub kupując no-line porównać wzrokowo aby był taki sam.
render Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 Musi być jeszcze oznaczenie wartości w mikrofaradach - µF, (zazwyczaj - inne, jak piko czy nanofarady to rzadkość). dokładnie na kondensatorze jest oznaczenie 10V220 VTE
Sandacz Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Ze względu na wielką pojemność kondensatora podtrzymującego oznaczenie raczej będzie nawiązywało do Faradów [F] (a może milifaradów [mF]?), np: http://www.soselectronic.pl/?str=1067 czyli pojemność 1,0 F, napięcie pracy 5,5V
render Napisano 17 Października 2013 Autor Napisano 17 Października 2013 Oto płytka mojej lampki rowerowej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.